Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Trecut şi valoare

Argintărie, tablouri, timbre, monede vechi, readuse la lumină de colecţionari, în Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Reîntâlnirea colecţionarilor şi anticarilor din ţară la Suceava, astăzi şi mâine, la parterul Iulius Mall Suceava, între orele 10:00 – 22:00, este punctul de atracţie a sucevenilor, care pot admira şi achiziţiona variate obiecte din argint (statuete, casete de bijuterii, tacâmuri, obiecte decorative), bijuterii din metale nobile împodobite cu pietre preţioase sau semipreţioase, piese din ceramică, ceasuri de colecţie, instrumente de scris sau pentru tabieturi (pipe, tabachere), sculpturi, picturi, grafică, icoane şi obiecte de cult, stampe şi efecte militare, dar şi tapiţerii şi piese de mic mobilier de epocă. 

Toate aceste obiecte au fost readuse la lumină de colecţionari plini de pasiune, care s-au născut, după cum ne-au spus unii dintre ei, cu acest „microb”, pasiune pe care o transmit şi generaţiilor următoare.

 

Lampă din 1919

Târgul colecţionarilor, organizat în acest weekend la Suceava, poate fi caracterizat prin pasiune şi valoare. Unii colecţionari au venit la această manifestare pentru a-şi îmbogăţi propriile colecţii, alţii pentru a comercializa obiectele expuse. Pe masa unui colecţionar sucevean, Ioan Vrînceanu, se afla o lampă veche, de provenienţă americană, din anul 1919, pe care o vindea cu 250 de lei. Zâmbind, bărbatul ne-a spus că la un târg de antichităţi organizat la Bucureşti, ar putea cere chiar 200 de euro. Suceveanul mai avea expuse, printre multe obiecte vechi, un ceas cu orologiu, pentru care solicită 400 de lei, dar şi un pahar mic de argint gravat, pe care îl vinde cu 200 de lei.

 

Obiecte vechi, la preţuri de criză

Nu lipsesc de pe mesele colecţionarilor piese de filatelie, numismatică şi medalistică, clasoare, albume cu vederi, bancnote şi monede vechi,  piese de mobilier vechi, obiecte utilitare şi decorative, medalii, insigne, cărţi, bijuterii din fildeş, chihlimbar, cristale naturale sau metale preţioase, cuţite cu mâner din os, în suport de piele, ceasuri de mână, ceasuri de buzunar, ceasuri mari de perete cu pendulă, tablouri pictate în ulei sau acuarelă „la preţuri de criză”, după cum au sugerat unii colecţionari, statuete din bronz, din alamă, trofee de vânătoare (coarne de cerb), fiare de călcat de toate dimensiunile (care funcţionau în trecut pe bază de cărbuni).

 

Psaltire din anul 1672, la 500 de euro

Costel Dănilă, din Botoşani, a adus la târgul colecţionarilor deschis la Iulius Mall Suceava două cărţi foarte vechi: o psaltire din anul 1672, tipărită la Kiev, pe care botoşăneanul a cumpărat-o de la o familie de lipoveni, refugiaţi în România, carte pe care o vinde cu 500 de euro. „Am mai adus la târg şi o evanghelie tipărită în anul 1863, scrisă în limba germană, care este interesantă prin faptul că toţi preoţii care au folosit această carte, până în anul 1916, s-au semnat pe primele pagini din evanghelie. Sunt 30 de semnături. Este valoroasă şi cer pe ea 50 de euro”, ne-a explicat Costel Dănilă.

Unii colecţionari ne-au spus că au şi obiecte foarte dragi, la care ţin mult, dar pe care ori nu le aduc la târg, ori cer un preţ foarte mare, care să nu fie atractiv pentru cumpărători. „Se întâmplă, uneori, ca, în ciuda unui preţ mare, acel obiect la care ţin foarte mult să fie la mare căutare şi chiar vândut”, ne-a povestit un colecţionar.

 

35 de colecţionari din Bacău, Botoşani, Vaslui, Brăila, Iaşi, Suceava, Rădăuţi, Siret

Preşedintele Clubului Colecţionarilor din Suceava, Aurel Burlă, ne-a spus că la acest târg sunt prezenţi 35 de colecţionari din Bacău, Botoşani, Vaslui, Brăila, Iaşi, Suceava, Rădăuţi, Siret. Iulius Mall Suceava este principalul sponsor al manifestării, pentru că a pus la dispoziţie gratuit spaţiul expoziţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argintărie, tablouri, timbre, monede vechi, readuse la lumină de colecţionari, în Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Argintărie, tablouri, timbre, monede vechi, readuse la lumină de colecţionari, în Iulius Mall5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei