Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2012 - Anul XVII, nr. 147 (5052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Vama, între 20 august şi 23 septembrie

Premiu de 2.000 euro pentru câştigătorii Aristoteles Workshop 2012

 

Cea de-a şaptea ediţie a Aristoteles Workshop, atelier dedicat realizatorilor de film documentar, care se desfăşoară între 20 august şi 23 septembrie, la Vama, în Bucovina, va avea un premiu de 2.000 de euro, acordat de Institutul Cultural Român, informează un comunicat.

Termenul limită pentru trimiterea dosarelor de înscriere este 30 iunie.

Aristoteles Workshop (AW) este un atelier de training şi dezvoltare dedicat creşterii unei noi generaţii de realizatori de film documentar creativ în Europa Centrală şi de Est. Documentarele produse în cadrul AW au câştigat premii la cele mai importante festivaluri de film, printre care Cannes, Locarno, Leipzig etc.

Modulul propus este de 30 de minute de film documentar, dar deschis la elemente de ficţiune alese de participanţi.

Evaluarea proiectelor va fi realizată în ultimele trei zile de workshop.

Canalul ARTE/France este iniţiatorul şi susţinătorul principal al AW începând din 2006, alături de Centrul Naţional al Cinematografiei şi de Institutul Cultural Român.

"Este unul dintre puţinele locuri, dacă nu singurul, în care ai toată libertatea să te exprimi", spune Rafi Pitts, unul dintre trainerii care lucrează de la începuturi cu Aristoteles Workshop. "Ce e foarte important pentru mine e ca studenţii să înţeleagă că pentru a fi un bun regizor sau un bun operator sau editor nu este de ajuns să repeţi ce-ai văzut deja, ci să te ghidezi după cine eşti şi ce sau cum simţi", adaugă acesta.

Condiţiile pentru participanţi sunt următoarele: să aibă experienţă anterioară în regie, imagine sau montaj de film/televiziune şi să vorbească fluent limba engleză.

Experţii şi tutorii care au susţinut ateliere şi au îndrumat echipele în realizarea documentarelor pe parcusul celor şase ediţii precedente au fost, printre alţii, Jennifer Fox (una dintre cele mai controversate şi premiate regizoare şi producătoare de documentare), Thierry Garrel (fostul şef al Departamentului de Film Documentar al canalului TV ARTE/France), Steven Ascher şi Jeanne Jordan (documentarişti nominalizaţi la Oscar, premiaţi la Sundance şi câştigători ai premiului Peabody), regizorul iranian Rafi Pitts (ale cărui filme au participat în competiţiile festivalurilor de la Berlin, Veneţia etc.), Simon Brook (producător, regizor, membru al Academiei Britanice de Film şi Televiziune), Marijke Rawie (preşedinte ExpertDocs), Niels Pagh Anderson şi regizoarea Adina Pintilie, fostă participantă a Aristoteles Workshop. Alături de ei, iniţiatorii acestui proiect din partea ARTE/France sunt Jean Rozat (directorul general) şi André de Margerie (director relaţii internaţionale).

În cei şase ani de existenţă, Aristoteles Workshop a reuşit să depăşească statutul de simplu atelier de formaţie profesională şi s-a afirmat treptat şi ca producător de filme documentare de excepţie: "Nu te supăra, dar...", al Adinei Pintilie, a făcut înconjurul lumii şi a adus acasă foarte multe premii (The Golden Dove, de la prestigiosul Festival de Film Documentar de la Leipzig, Germania, 2007; Best Film Award, Dialektus Documentary Film Festival, Ungaria, 2008; Best Woman Director, FICCO International Film Festival of Contemporary Cinema, Mexic, 2008 etc.); "Căutare", regizat de Ionuţ Piţurescu, a reprezentat România la Cannes, în Quinzaine des Réalisateurs 2010 şi a primit premiul secţiunii pentru cel mai curajos proiect; "Sibiu Stories", al Corinei Radu (Best Documentary Award, L'Alternativa Independent Film Festival Barcelona, Spania, 2008), "Ciobanul Zburător" al lui Cătălin Muşat (menţiune specială la Festivalul Internaţional de Film Locarno, 2009); "Rebel, Rebel", regizat de Mihai Bauman şi Alexandru Belc (selectat la secţiunea First Steps a Festivalului Internaţional de Film Documentar Visions du Réel de la Nyon, Elveţia).

 

Oana Ghita

oana.ghita@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiu de 2.000 euro pentru câştigătorii Aristoteles Workshop 2012.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiu de 2.000 euro pentru câştigătorii Aristoteles Workshop 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei