Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Vernisajul expoziţiei de artă plastică „Erotica”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group) a organizat marţi, la galeria din Auditorium-ul „Joseph Schmidt” (Corpul F al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava), vernisajul expoziţiei de artă plastică „Erotica”.

 

O temă „mai puţin ortodoxă”: „Erotica”

După ce au epuizat tematic elementele esenţiale ale naturii în desfăşurările expoziţionale „Aqua” (martie 2008), „Focus” (noiembrie 2008), „Humus” (februarie 2009), „Aeris” (august 2009), „Lignum” (martie 2010), „Metallum” (noiembrie 2010) şi după prezentarea fără inhibiţii a „electrocardiogramei TAG” în expoziţia „Static & Dinamic” (mai 2011), membrii asociaţiei artistice sucevene se prezintă în faţa publicului cu un panotaj vizual care abordează o temă „mai puţin ortodoxă” (aşa cum s-a subliniat la vernisaj): „Erotica”.

Expoziţia, care rămâne deschisă până pe data de 30 mai, etalează lucrări semnate de Cristina Iacob, Andreea Juduc, Rodica Postolache, Angelica Mirela Pagu, Mihai Pînzaru PIM, Ana Maria Ovadiuc, Carmel Georgescu, Cristina Lauric, Cristina Chiriac, Ioana Cezara Poiată, Gabriela Popoveniuc, Polina Celac, Maria Teişanu, Ionela Olaru şi Cristina Hreamătă-Macoveiciuc.

 

„Mapă de buzunar”, care cuprinde setul complet de reproduceri cu lucrările expuse

Sunt lucrări realizate în tehnici diverse, cu abordări plastice diferite, scene tandre, romantice, emoţionale, cu aluzii şi sugestii erotice, o expoziţie neostentativă, dar care poate oferi un subiect de analiză psihologică nuanţată, glisând de la inocenţă la voluptate şi de la scene suav-paradisiace la scene cu subtilităţi ironice, dacă avem în vedere şi faptul că generaţiile expozante au reprezentanţi din rândul elevilor (Maria Teişanu), până la maturi sexa(sau sexi?!)genari (Mihai Pînzaru PIM).

Cu prilejul acestei expoziţii, în premieră la Suceava, Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” a realizat o „mapă de buzunar”, care cuprinde, în format de carte poştală ilustrată (cu timbru imprimat „Erotica 2012”), setul complet de reproduceri cu lucrările etalate.

 

„Frumosul ţine de gustul fiecăruia, mai ales atunci când <gustăm> produsul artistic”

Şi dacă preşedinta TAG, Ana-Maria Ovadiuc, care a prezentat expoziţia cu referiri punctuale asupra fiecărui artist expozant, a spus că „frumosul ţine de gustul fiecăruia, mai ales atunci când <gustăm> produsul artistic”, vicepreşedinta asociaţiei, Cristina Lauric, a vorbit despre proiectele de viitor.

Viitorul apropiat, întrucât, chiar din această lună, până la toamnă, în septembrie, „artiştii cu spirit liber din cadrul TAG”, cum a accentuat Cristina Lauric, îşi propun să anime spaţiul public organizând o serii de expoziţii tematice în aer liber (în parcuri), în care lucrările vor fi expuse pe şevalete.

Expoziţii care vor fi dublate de activităţi creative interactive, la care se vor executa pe loc portrete sau alt gen de lucrări, la solicitarea vizitatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei de artă plastică „Erotica”.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Vernisajul expoziţiei de artă plastică „Erotica”3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei