Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Festivalul Luminii”, astăzi la Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” organizează sâmbătă, 19 mai, o manifestare sincron, care se desfăşoară în peste 20 de localităţi din ţară, între care şi oraşul Liteni din judeţul Suceava: „Festivalul Luminii”.

 

“Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”

Festivalul, organizat sub deviza “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”, are ca scop revitalizarea valorilor spirituale neglijate de societatea contemporană şi vizează, ca obiective, realizarea unui eveniment cultural cu impact pozitiv din punct de vedere socio-emoţional asupra comunităţii, implicarea comunitară, promovarea laturii educative a activităţilor voluntare precum şi a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” ca furnizor de educaţie non-formală, dezvoltarea abilităţilor de management de proiecte şi evenimente a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 - 24 de ani.

Organizatorii au în vedere, ca beneficiari direcţi ai festivalului, membrii comunităţilor locale participanţi la eveniment, cercetaşii, tinerele talente - care au oportunitatea de afirmare - precum şi voluntarii externi care contribuie la buna desfăşurare a manifestării, iar ca beneficiari indirecţi companiile / firmele implicate în susţinerea proiectului şi membrii familiilor beneficiarilor direcţi.

 

Un cadru unic realizat prin eforturile conjugate ale mai multor membri ai comunităţii

În oraşul Liteni festivalul va oferi comunităţii locale un cadru unic realizat prin eforturile conjugate ale mai multor membri ai comunităţii (copii, părinţi, profesori, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi agenţi economici).

Toate decoraţiunile pregătite cu aceasta ocazie (aproximativ 4.000 de lumânări şi gulguţe - cutiuţe de hârtie de diverse forme, mărimi, culori), desenele realizate de copii, fotografiile expuse în cadrul expoziţiei vor constitui o modalitate prin care oamenii simpli vor redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte.

„Festivalul Luminii - spun organizatorii - înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, fotografii şi desene, artă urbană şi oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în centrul Liteniului - în ciuda agitaţiei zilnice urbane - de a-i determina pe cetăţeni să contribuie, cu mic, cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante dar şi a celor minore din viaţă, să se relaxeze şi să se exprima artistic”.

 

Programul manifestărilor

Programul va cuprinde: Confecţionarea şi aşezarea gulguţelor (orele 13:00 - 18:00); Expoziţie de fotografie (orele 18:00 - 19:00); Spectacol artistic în centrul Liteniului (orele 19:00 - 20:00); Vizionare (video) de activităţi cercetăşeşti (20:00 - 21:00); Aprinderea luminilor - care va avea loc simultan în toate localităţile implicate în proiect (21:00 - 21:30); Program de cântece cercetăşeşti, jocuri, şezătoare în jurul focului - care să atragă comunitatea locală (21:30 - 23:00).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Festivalul Luminii”, astăzi la Liteni.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
„Festivalul Luminii”, astăzi la Liteni4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei