Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omagiu lui Caragiale

Un nou volum de teatru al dramaturgului sucevean George L. Ostafi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

George L. Ostafi, dramaturgul sucevean care, cu un an în urmă, lansa cel de-al doilea volum de teatru cu titlul „Amprente pe flăcări”, are deja gata pentru tipar cel de-al treilea volum, care, adăugat precedentelor, ridică opera sa dramatică tipărită la circa 1.000 de pagini.

 

„Comedii la grătar”, „Satire flambate”, „Haz pe sfori” şi „De tot râsul”

Ceea ce se cuvine subliniat este că volumul III al dramaturgului sucevean este un omagiu adus lui I.L. Caragiale, chiar în anul în care se împlinesc 160 de ani de la naşterea scriitorului şi 100 de ani de la dispariţia acestuia.

Cartea, care va vedea lumina tiparului sub egida Consiliului Judeţean Suceava, fiind inclusă în planul editorial al Centrului Cultural „Bucovina”, cuprinde patru capitole: „Comedii la grătar”, „Satire flambate”, „Haz pe sfori” şi „De tot râsul”.

George L. Ostafi, Conu Jorj cum îi spun cei apropiaţi, ne oferă în acest volum 18 comedii de scurt metraj, peste 50 de satire în versuri, două piese pentru teatrele de păpuşi şi 20 de scenete versificate pentru preşcolari şi şcolari.

 

Conu Iancu şi Conu Jorj pe acelaşi afiş

La o vorbă cu Conu Jorj aflăm şi ce legătură avem noi, sucevenii, şi George L. Ostafi, în particular, cu... I.L. Caragiale. Despre legătura noastră, a sucevenilor, ne spune George Călinescu în a sa „Istorie a literaturii române de la origini până în prezent”, lucrare în care  consemnează că, între anii 1881-1882, Caragiale a fost revizor şcolar la Neamţ şi Suceava, unde „mergea în inspecţie călare”.

Cât despre legătura George L. Ostafi - I.L. Caragiale există ca mărturie un afiş din anul 1962, când, pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, figurează două spectacole: „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, farsă într-un act de I.L. Caragiale, şi „Ultima rădăcină”, piesă semnată de George L. Ostafi. Aşadar, Conu Iancu şi Conu Jorj pe acelaşi afiş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou volum de teatru al dramaturgului sucevean George L. Ostafi.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un nou volum de teatru al dramaturgului sucevean George L. Ostafi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei