Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziţia de pictură „Iarna la Vatra Dornei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă „Ion Irimescu”, din municipiul Suceava, s-a deschis vineri expoziţia de pictură cu genericul „Iarna la Vatra Dornei”.

 

„O recompensă pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadă”

Expoziţia etalează lucrări ale elevilor claselor a XI-a B şi a XII-a B, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, realizate în tabăra de creaţie de la Vatra Dornei, activitate organizată în luna decembrie 2011 de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

O tabără, aşa cum a spus la deschidere prof. Marielena Pancu, directoarea colegiului sucevean, care a constituit „o ofertă extraordinară din partea IŞJ Suceava”, o ofertă care a venit ca „o recompensă pentru elevii care s-au remarcat la olimpiada de profil de anul trecut”.

Mulţumind organizatorilor şi sponsorilor pentru materialele puse la dispoziţie şi pentru condiţiile excelente de cazare de la Poiana Negri, prof. Marielena Pancu le-a urat succes tinerilor artişti întrucât „urmează etapa constituirii lotului pentru olimpiada din luna aprilie, de la Ploieşti”.

 

„IŞJ Suceava a dorit să ofere o şansă tinerilor de a ne arăta ce sunt în stare să facă”

La rândul său, inspectorul general adjunct Vasile Monacu a precizat că, prin organizarea acestei tabere, „IŞJ Suceava a dorit să ofere o şansă tinerilor de a ne arăta ce sunt în stare să facă”.

„Sunt convins - a spus el - că tinerii noştri fac foarte multe lucruri frumoase şi bune şi pot să demonstreze că putem să avem încredere în ei”.

Prof. Narcis Tabarcea, unul dintre coordonatorii acestei tabere (care a durat doar cinci zile) le-a reamintit participanţilor că, la mijlocul lunii decembrie, la Suceava era o vreme de primăvară, dar la Poiana Negri şi Vatra Dornei s-a aşternut „un strat imaculat de zăpadă”, albul fiind predominant în lucrările realizate de elevi.

 

„O experienţă plăcută şi instructivă”

Oana Mazarache, unul dintre elevii care au participat la această tabără (care anul trecut a obţinut Diploma „Paleta de aur” la un concurs artistic din Macedonia), a transmis mulţumiri în numele colegilor săi, spunând că sejurul creativ de la Vatra Dornei a fost „o experienţă plăcută şi instructivă”.

Prof. Lucia Puşcaşu, preşedinta Uniunii Artiştilor Plastici - Filiala Suceava, care a accentuat că este foarte mulţumită de această expoziţie, i-a îndemnat pe tineri să fie perseverenţi, pentru că, „dacă vrei să câştigi, trebuie să intri în competiţie”.

Lucrările elevilor participanţi (Alexandru Huţanu, Ana Luiza Ilie, Cezara Iustina Iordache, Anca Maierean, Oana Mazarache, Emma Nistor, Ana Maria Radu, Laura Ujeniuc, Andreea Zimbru, Elena Luiza Zus), înşiruite în galeria de artă suceveană, alcătuiesc un poem vizual hibernal, care rămâne pe simeze până la sfârşitul lunii martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură „Iarna la Vatra Dornei”.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţia de pictură „Iarna la Vatra Dornei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei