Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2011 - Anul XVI, nr. 306 (4904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

Un univers colorat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi copii talentaţi, care, deşi se află abia la începutul celui de-al doilea deceniu de existenţă, s-au remarcat deja în domeniul creaţiei plastice, detaşându-se de colegii lor de generaţie prin seriozitatea cu care îşi cultivă pasiunea artistică şi prin maniera proprie de exprimare pe care încep acum să şi-o contureze, au expus în tandem în foaierul „Dom Polski” Suceava.

 

Universul optimist al copiilor

Gabriel Lupoaia (12 ani), din Gura Humorului, care s-a remarcat la sfârşitul anului trecut prin participarea la o expoziţie internaţională de creaţie plastică organizată în Republica Cehă, la Karlovy Vary, şi suceveanca Briana Cozmei (clasa a IV-a), care a obţinut recent Premiul I la secţiunea Colaj la cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional „Ion Carp Fluerici”, ambii aflaţi sub îndrumarea şi aripa ocrotitoare a prof. Petra Rusu de la Palatul Copiilor Suceava, şi-au conjugat expoziţiile personale, expunând împreună într-o formulă în care se completează armonios.
Cele 44 de lucrări (pictură în ulei, culori acrylice, acuarelă, pastel, dar şi desene în creion), selectate cu grijă de profesorul coordonator, sunt relevante pentru a circumscrie universul optimist al copiilor.

 

„Un dar de Crăciun”

De fapt, aşa cum a spus prof. Camelia Rusu Sadovei la vernisajul care a avut loc vineri, în prezenţa unui public alcătuit cu precădere din membri de familie, colegi de şcoală şi cadre didactice (vernisaj la care prof. Petra Rusu, mai emoţionată decât elevii ei, a spus că este mândră de nivelul la care aceştia au ajuns până în prezent), expoziţia trebuie privită ca „un dar de Crăciun”, un dar menit să-i bucure deopotrivă atât pe tinerii expozanţi, cât şi pe toţi cei care i-au îndrumat, i-au sprijinit, i-au încurajat şi au venit să participe la eveniment alături de ei.
Artistul plastic humorean Radu Bercea, în preajma căruia s-a format şi s-a şlefuit artistic Gabriel Lupoaia, le-a spus celor prezenţi că „în domeniul artistic este nevoie de foarte multă muncă pentru a te putea face remarcat”.

 

Expoziţia poate fi vizionată pe parcursul lunii ianuarie 2012

Multă muncă, seriozitate şi perseverenţă, pentru că, aşa cum a subliniat prof. Camelia Rusu Sadovei (care, privind retrospectiv, şi-a amintit de cel care a îndrumat-o şi i-a deschis calea spre afirmare artistică, profesorul Adrian Bocancea), „drumul în artă este dificil”, un drum pe parcursul căruia apar numeroase „momente de cumpănă şi îndoieli”. De aceea, cei care reuşesc să parcurgă acest drum marcându-şi etapă cu etapă înaintarea (mai ales în context concurenţial, când reuşesc să se remarce în competiţie) trebuie susţinuţi şi încurajaţi. Susţinere şi încurajare de care Gabriel şi Briana au binemeritată parte.
Expoziţia celor doi copii, al căror univers colorat ne provoacă la contemplare şi admiraţie, poate fi vizionată pe parcursul lunii ianuarie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un univers colorat.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un univers colorat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei