Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Ediţia 2011

Concursul Naţional „Ion Carp Fluerici”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Shopping City Suceava a găzduit săptămâna trecută vernisajul şi festivitatea de premiere a celei de-a III-a ediţii a Concursul naţional de creaţie plastică „Ion Carp Fluerici”.

 

186 de desene, picturi şi colaje

Concursul, organizat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Shopping City Suceava şi Asociaţia „Artă şi Umanitate”, adresat atât elevilor talentaţi din liceele de artă cât şi din alte şcoli în care profesorii sunt preocupaţi de pregătirea artistică a copiilor, a antrenat la ediţia din acest an, pe secţiuni şi categorii de vârstă, elevi din ciclul primar, gimnazial şi elevi de liceu de la mai multe şcoli sucevene, dar şi din alte judeţe, cum au fost cei de la Şcoala Generală „Radu Selejan” din Sibiu.

În expoziţia prezentată pe simezele Clubului Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava au fost etalate 186 de lucrări selectate din numeroasele desene, picturi şi colaje trimise de copii, lucrări care au fost evaluate de un juriu al cărui preşedinte a fost prof. Oana Chinchişan, de la colegiul de artă sucevean.

 

„Mesajul sincer al copiilor adresat tuturor celor dragi”

Directoarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Marielena Pancu, a apreciat numărul mare de participanţi la concurs şi „expoziţia minunată care ilustrează preocupările artistice ale elevilor sub îndrumarea profesorilor”, accentuând asupra temei din acest an, „Oraşul viitorului”, o temă care a suscitat imaginaţia participanţilor.

Prof. Oana Chinchişan, care, aşa cum a subliniat directoarea colegiului de artă sucevean, „a preluat din acest an ştafeta concursului”, ocupându-se de organizarea şi jurizarea lucrărilor, a accentuat faptul că tema propusă, care le-a permis concurenţilor să viseze la „un oraş ideal”, a evidenţiat „potenţialul creator al elevilor”. Lucrările, aşa cum a spus ea, „realizate cu sinceritate”, constituie „mesajul sincer al copiilor adresat tuturor celor dragi”.

 

Diplome pentru concurenţi şi pentru profesorii îndrumători 

Prof. Lucia Puşcaşu a fost cea care a adus un omagiu fostului său coleg, artistul plastic Ion Carp Fluerici, starostele de breaslă al artiştilor suceveni până în anul 1989 (preşedintele Filialei UAP Suceava) şi primul director al liceului de artă sucevean (Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”), de la naşterea căruia se vor împlini în curând (6 ianuarie 2012) 65 de ani.

Îndemnându-i pe copii să nu acorde atenţie numai calculatorului şi „să revină la carte”, Lucia Puşcaşu, care este şi preşedinta Asociaţiei „Artă şi Umanitate”, a dat apoi citire numelor copiilor premiaţi, înmânându-le diplomele şi felicitându-i atât pe concurenţi, cât şi pe profesorii care i-au îndrumat.

S-au acordat concurenţilor 32 de diplome (premiile I, II, III şi menţiune), pe secţiuni (pictură - 23 de premii, grafică - opt premii, colaj - un premiu) şi categorii de vârstă. Diplome au primit şi profesorii îndrumători. După festivitatea de premiere, la vizionarea expoziţiei, copiii au avut la dispoziţie dulciuri şi băuturi răcoritoare oferite de organizatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional „Ion Carp Fluerici”.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Concursul Naţional „Ion Carp Fluerici”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Coarda" lui Pancu trimis de
(21 dec 2011, 12:14:18
Sa ne aducem aminte de genialitatile lui Pancu cu "coardele" din germanica pe care i le facea cadou Buzdugan. Nu va mai aduceti aminte? Da un search pe net cu farsele lui Buzdugan+coarde penale si o sa vezi ca tare-i dusa de acasa femeia. Cum ajunge asa o toanta profesoara?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei