Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

La Galleria Mall

Expoziţie de icoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galleria Mall s-a deschis vineri, în ziua de pomenire a Sf. proroc Agheu, Sf. mucenic Marin şi a Sfintei şi făcătoarei de minuni Teofana, împărăteasa, o expoziţie de icoane organizată de Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

 

Iconari mici şi mari, cu vârste cuprinse între...4 şi 35 de ani

Expoziţia, care etalează 31 de lucrări, icoane executate pe sticlă, lemn şi hârtie, realizate de cursanţi din anii I, II şi III ai secţiei de Artă decorativă coordonată de artista plastică Viorica Moruz, s-a circumscris manifestării cu genericul „Steluţele Crăciunului”, care a cuprins, alături de vernisaj, şi un spectacol de colinde susţinut de elevii claselor cu profil muzical-cinegrafic.

Organizată în perioada magică a întâmpinării Crăciunului, perioadă de post care creează o stare specifică de curăţenie fizică şi spirituală, expoziţia, prezentată într-o zi de vineri (care, cu excepţia duminicii, este cea mai respectată dintre zilele săptămânii, spiritualitatea populară personificând această zi prin Sfânta Vineri), a fost vernisată în prezenţa directorului  Galleria Mall, Cosmin Axinte, a directorului Şcolii de Arte „Ion Irimescu”, prof. Petre Horvat, a prof. Viorica Moruz şi, desigur, a iconarilor mici şi mari, cu vârste cuprinse între...4 şi 35 de ani.

 

Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, „o scenă de educaţie artistică”

Apreciind vernisajul ca un „dar de Crăciun”, un dar care se adaugă momentelor magic-festive de împodobire a bradului, de aprindere a candelei şi a vestirii naşterii lui Iisus Hristos prin cânt de colinde, prof. Viorica Moruz a subliniat faptul că, „an de an, sărbătorile de iarnă sunt întâmpinate cu astfel de expoziţii prezentate în locaţii diferite”.

Directorul Petre Horvat, care a accentuat faptul că Şcoala de Arte este „o scenă de educaţie artistică”, a oferit tuturor expozanţilor „Diplome de participare” cu antetul Consiliului Judeţean Suceava, al Centrului Cultural Bucovina şi al Şcolii de Arte „Ion Irimescu”.

Vernisajul a înregistrat şi debutul celei mai mici expozante, Sofia Chilariu, în vârstă de patru ani, nepoţica prof. Viorica Moruz.

 

31 de lucrări, realizate de 22 de artişti iconari

Cele 31 de lucrări expuse sunt realizate de 22 de artişti iconari din Suceava, Cajvana, Corocăeşti, Gura Humorului şi Rădăuţi:

Clara Avram, Alina Breabăn, Maria Burciu, Andrei Căprioară, Patrice Vereş Catău, Anastasia Cernăuţeanu, Sofia Chilariu, Anastasia Grozavu Cobasti, Ilinca Dominte, Hanna Schlosberg, Ana Maria Hreniuc Moroşan, Cristiana Mihordea, Mihai Narcis Morariu, Cristiana Negru, Delia Ostafi, Vasile Pîţu, Ingrid Popescu, Ruxandra Rusu, Ştefan Şcladan, Timeea Şutac, Ioana Talancă şi Emilia Ungureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de icoane.
 Vizualizări articol: 1083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Expoziţie de icoane3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei