Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Umor la purtător

Revista „Booklook”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimul număr din acest an al Revistei „Booklook” (Nr. 4/2011), publicaţie trimestrială a grupului de umor Academia Liberă „Păstorel” Iaşi (coordonată de epigramiştii Mihail Batog-Bujeniţă - director, şi Eugen Deutsch – redactor-şef) se deschide cu propunerea unei „teme de meditaţie academică” pentru concursurile cu premii, având ca „declic” fotografia unui motan zburlit care priveşte încruntat la o gobaie rumenită, tocmai scoasă din cuptorul aragazului.

 

Revista „academicienilor umorului românesc”

Revista „academicienilor umorului românesc”, care nu uită niciodată să-şi onoreze patronul spiritual (Păstorel Teodoreanu), publicând în fiecare număr câteva din perlele sale umoristice, ne oferă şi de această dată prilejul de a ne amuza copios.

Fie că citim schiţa satirică „TV forever”, semnată de directorul publicaţiei, fie că ciugulim din filele mignonei publicaţii de buzunar „Gândurile nepieptănate” ale lui Stanislaw Jerzy Lec („Cine a supravieţuit unei tragedii n-a fost EROUL ei”), fie că degustăm umorul din catrenele clasicilor (Păstorel, Al.O. Teodoreanu) sau ne delectăm cu epigramele academicienilor contemporani (George Petrone, Eugen Deutsch, Constantin Iuraşcu-Tataia, Mihai Haivas, Vasile Larco, Vasile Vajoga...) râdem şi ne binedispunem răsfoind această revistă la care colaborările sunt onorifice şi care se distribuie gratuit.

 

Câteva pagini dedicate bucovinenilor

Numărul cu pricina are şi câteva pagini dedicate bucovinenilor, înregistrând prezenţa epigramiştilor vămeni Sorin Cotlarciuc şi Cătălina Orşivschi („Consacraţi şi debutanţi ai Cenaclului „Nectarie - Vama”), a lui Constantin Moldovan sau a graficianului satiric Doru Ghiocel Olaş.

Revista cuprinde un mini-portret George Roca (actualmente rezident în Sydnei, Australia), o secvenţă de „Arheologie epigramatică”, oferită de Mihai Haivas, precum şi „Darea de seamă” care vizează participarea şi laureaţii celei de-a IV-a ediţii a concursului „Alo...Păstorel”, care s-a desfăşurat în luna octombrie.

Am ales pentru încheiere o epigramă care poartă semnătura lui Sorin Cotlarciuc intitulată „Gastronomică”: „Vin negru-ţi dă o chelneriţă, / La o friptură de purcel, / Pe când la vinul Păstorel / Ar merge trăsnet...bujeniţă” (n.a. carne afumată).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revista „Booklook”.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Revista „Booklook”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei