Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La Gura Humorului

„Aniversarea a 148 de ani de la naşterea scriitoarei ucrainene Olga Kobylianska”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria oraşului Gura Humorului, Uniunea Ucrainenilor din România - Ţinutul Bucovina şi Consulatul General al Ucrainei la Suceava au organizat duminică, 27 noiembrie, o manifestare dedicată aniversării a 148 de ani de la naşterea scriitoarei ucrainene Olga Kobylianska (27 noiembrie 1863, Gura Humorului - 21 martie 1942, Cernăuţi).

 

Depunere de coroane de flori, discursuri, comunicări, lansări de carte

Organizatorii şi invitaţii au depus jerbe şi coroane de flori la monumentul Olgăi Kobylianska din parcul din imediata apropiere a Casei de Cultură din Gura Humorului, după care au participat la simpozionul omagial care s-a desfăşurat la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Alături de primarul Marius Ursaciuc, de Ex. Lor consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boiechko, şi consulul Vasyl Nerovney, precum şi de Ioan Bodnar, preşedintele UUR - Ţinutul Bucovina, s-au aflat invitaţi de la Cernăuţi şi numeroşi etnici ucraineni din Bucovina.

S-au susţinut discursuri, au fost prezentate comunicări şi au fost lansate cărţile „Olga Kobylianska în ultima perioadă de creaţie” (autoare Iaroslava Melniciuk), „<Curierul Bucovinean> despre viaţa şi activitatea literară a Olgăi Kobylianska” (autor Bogdan Melniciuk) şi „Chemarea înălţimilor” (autor Ioan Chideşciuc).

 

Moment artistic şi vernisajul expoziţiei de icoane-goblen a Nadiei Boiechko

Actriţa Anepska Dina Serghievna, de la Teatrul Naţional „Olga Kobylianska” din Cernăuţi, le-a oferit participanţilor surpriza de a se întâlni cu... Olga Kobylianska. Îmbrăcată aidoma scriitoarei ucrainene, ea a susţinut un monolog bazat pe textele autoarei. Momentul artistic a fost completat cu un moment muzical prezentat de grupul vocal „Maidancek” din Cacica (coordonator preotul Nicolaie Nicolaieşen).

A fost vernisată totodată expoziţia de icoane-goblen a Nadiei Boiechko, soţia Ex. Sale consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boiechko, expoziţie care, aşa cum a remarcat prof. Roman Istrati, a transformat salonul muzeului într-un altar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Aniversarea a 148 de ani de la naşterea scriitoarei ucrainene Olga Kobylianska”.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
„Aniversarea a 148 de ani de la naşterea scriitoarei ucrainene Olga Kobylianska”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Edilul secu,opritoarea de muci si maidanezul trimis de
(30 nov 2011, 10:56:52
Treceam prin targul prafuit portocaliu si am vazut in parcul de linga Casa culturii humorului o statuie . Pe linga ea se perindau niste maidanezi care urinau in liniste pe soclu. Tocmai un stol de hulubi veniti de pe Primaria Humorului s-au ... gainatat pe capul celei ce reprezenta o statuie de femeie . Prin frunzele portocalii cazute cineva a aruncat un ziar mototolit care arata un primar cu colant tricolor care cred ca a fost folosit in loc de hartie igienica m Nu stiu ce era dar mizeria era la opritoarea de muci. Daca vreti va aduc la redactie gazeta. Grozav oras statiune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei