Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Workshop

„Biblionet - lumea în biblioteca mea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, care împreună cu partenerii săi în implementarea proiectului „Porţi deschise spre cunoaştere” (Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională „M. Ivasiuc” Cernăuţi, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei) derulează în aceste zile, în asociere cu IREX, o serie de activităţi sub genericul „Perfecţionarea accesului la informare şi educaţie prin dezvoltarea serviciilor noi în biblioteci”, s-a desfăşurat ieri workshop-ul „Biblionet - lumea în biblioteca mea”.

 

„O mână întinsă pentru prietenii, vecinii, pentru fraţii noştri de dincolo de graniţă”

La deschiderea lucrărilor, care au avut loc în Sala de Arte „Elena Greculesi”, la care au participat bibliotecari suceveni şi cernăuţeni implicaţi în derularea proiectului, reprezentaţi IREX şi oficialităţi sucevene, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a adresat un mesaj din partea administraţiei judeţene.

Punând accentul pe parteneriatul existent între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi şi subliniind importanţa acestui proiect transfrontalier care se desfăşoară în parteneriat între o ţară membră a Uniunii Europene (România) şi o ţară din afara UE (Ucraina), Gheorghe Flutur a spus că această colaborare reprezintă „o mână întinsă pentru prietenii, vecinii, pentru fraţii noştri de dincolo de graniţă”.

 

„De câte ori aveţi nevoie, căutaţi-ne, pentru că ne aveţi aproape!”

Preşedintele Gheorghe Flutur a precizat că „administraţia judeţeană derulează foarte multe proiecte europene legate de dezvoltarea economică a judeţului nostru”, proiecte a căror valoare totală depăşeşte un miliard de euro, „cea mai mare parte a banilor fiind investiţi în infrastructura de drumuri şi de confort” (apă, canalizare), dar trebuie să acordăm atenţie şi „moştenirii culturale” şi pentru aceasta trebuie să asigurăm „o infrastructură a reţelei de informare”.

El i-a asigurat pe partenerii proiectului „Bibliotecile - porţi deschise spre cunoaştere” de sprijinul administraţiei judeţene. „De câte ori aveţi nevoie - i-a încurajat Gheorghe Flutur - căutaţi-ne, pentru că ne aveţi aproape!”.

 

Accesul la internet ne oferă posibilitatea „să ne întâlnim în lumea virtuală şi să ne înţelegem cultural diferenţele”

Alături de Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, care a subliniat că valoarea totală a donaţiei IREX pentru judeţul Suceava depăşeşte zece miliarde de lei vechi, directorul Bibliotecii Ştiinţifice Universale Regionale „M. Ivasiuc”, Antonina Ivanitska, şi-a exprimat satisfacţia că „împreună cu partenerii din România am reuşit să câştigăm acest proiect”, în care „sunt cooptate şi bibliotecile raionale din zonele locuite de cetăţeni de origine română”.

Directorul IREX România, Paul Andre Baran, care a reliefat faptul că informatizarea bibliotecilor şi accesul la internet ne oferă posibilitatea „să ne întâlnim în lumea virtuală şi să ne înţelegem cultural diferenţele”, a prezentat apoi o serie de date absolut esenţiale pentru a percepe importanţa acestui proiect.

Workshop-ul a continuat cu prezentarea realizărilor şi perspectivelor din programele „Biblionet” şi „Bibliomist” şi cu o serie de comunicări susţinute de bibliotecarii din Suceava şi Cernăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Biblionet - lumea în biblioteca mea”.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
„Biblionet - lumea în biblioteca mea”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei