Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a IV-a

La Dom Polski a început ieri Festivalul de folclor „Cântecele Neamului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Dom Polski a început ieri Festivalul - concurs internaţional de folclor „Cântecele Neamului”, ediţia a IV-a, la care s-au înscris 27 de concurenţi, din trei ţări: România, Ucraina şi Republica Moldova.

În deschidere, şeful Şcolii Populare de Arte, profesorul Petre Horvat, iniţiatorul acestui festival, manifestare care a fost reluată după un an de pauză, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, şi directorul general al Centrului Cultural „Bucovina” Suceava, prof. dr. Sever Paraschiv Dumitrache, le-au urat bun venit concurenţilor.

„Să iasă cei mai buni, dintre cei buni”, a fost îndemnul vicepreşedintelui CJ Vasile Ilie, în timp ce prof. dr. Sever Paraschiv Dumitrache a mulţumit Consiliului Judeţean Suceava, preşedintelui Gheorghe Flutur, pentru finanţarea acordată pentru organizarea acestui festival – regal de muzică bună, care devine o emblemă a Bucovinei.

 

Publicul, aşteptat în număr mai mare, astăzi, la Dom Polski

Concurentul care a spart gheaţa, fiind primul din competiţie, a fost Dumitru Anton, din Botoşani, care a interpretat mai multe piese la instrumente populare. La doar 13 ani, tânărul instrumentist a fost aplaudat de public pentru virtuozitate şi talent. Solistul a fost acompaniat, la fel ca toţi concurenţii, de orchestra Ansamblului Folcloric „Bucovina” al Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, condus de Petrică Oloieru. După concurentul din Botoşani au urmat doi suceveni, elevi ai Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, solista vocală Cristina Ţârdea şi clarinetistul Ionuţ Iaţchiv.

Festivalul – concurs, care se desfăşoară în perioada 19-21 octombrie, este prezentat de Cătălin Maximiuc, solist vocal şi realizator emisiuni culturale la TVRM.

Astăzi, tot de la ora 17:00, în aceeaşi locaţie, va continua concursul cu public. Intrarea este liberă. Organizatorii fac un apel către suceveni să vină la spectacol în număr cât mai mare, să-şi încurajeze favoriţii, să se bucure de momente muzicale de calitate, de folclor autentic.

 

Gala Laureaţilor, vineri, la Iulius Mall

Vineri, 21 octombrie, la ora 13:00, este programată Gala Laureaţilor, la Iulius Mall, în cadrul unui proiect organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Târgul „Produs în Bucovina”, ediţia III-a.  

Juriul Festivalului - concurs internaţional de folclor „Cântecele Neamului” este format din prof. dr. Sever Paraschiv Dumitrache, director general al Centrului Cultural „Bucovina” Suceava, prof. Vasile Petruţiu, director Şcoala de Arte „Liviu Borlan” Baia Mare, prof. dr. Marian Boboia, director Şcoala de Arte „Francisc Hubic” Oradea, prof. Grigore Grigoruţ, director Şcoala de Arte Zalău, prof. Iurie Levcic, director Centrul pentru Cultură Cernăuţi – Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Dom Polski a început ieri Festivalul de folclor „Cântecele Neamului”.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Dom Polski a început ieri Festivalul de folclor „Cântecele Neamului”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei