Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Festivalul Folklung, ediţia a II-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pizzeria „La Bomba” Gura Humorului şi Club „V” Suceava, împreună cu Asociaţia Cavalerii de Malta şi www.ForeverFolk.com, organizează, în zilele de 21 şi 22 octombrie a.c., cea de a II-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Folklung.

 

Un festival de muzică folk duete

Noutatea ediţiei din acest an, aşa cum ne-a informat Sorin Poclitaru, preşedintele juriului, este că va fi un festival de muzică folk duete.

„Explicaţia acestei idei năstruşnice - spune Sorin Poclitaru în stilul caracteristic - este foarte simplă: nu avem nici o explicaţie de bun-simţ”.

În aceeaşi manieră, Sorin Poclitaru precizează că principala condiţie pentru participare este „tupeul, desigur tupeul artistic”, celelalte condiţii menţionând faptul că participanţii trebuie să fie invitaţi de un artist consacrat („adică pe care să îl cunoască organizatorii”) şi să fie concurenţi individuali, („nu grupuri, fanfare, coruri bisericeşti...”).

Concursul va consta în două spectacole de două ore susţinute de concurenţi alături de folkiştii consacraţi care i-au recomandat.

„Cum vrem să promovăm creaţia - ni se spune în continuare - piesele noi şi pe versurile...preaminunatului poet Sorin Poclitaru constituie avantaje serioase atunci când se vor trage sforile pentru premii”.

Material de studiu indicat, cele patru volume de versuri ale lui Sorin Poclitaru.

 

Premiile festivalului

„Premiile - spune Sorin Poclitaru - vă garantăm că vor fi atât de atractive încât să ne dea chiar şi nouă idei ciudate despre cum am putea...să nu le mai dăm nimănui”.

Juriul va fi format din cant-autori consacraţi de muzică folk şi reprezentanţi ai presei.

Se promit următoarele premii: Premiul „Piesă de piesă”, pentru cea mai bună compoziţie; Premiul „Concurent de concurent”, pentru cea mai bună prestaţie live; Premiul „Duet de aur ţara noastră are”, pentru cel mai bun concert consacrat-neconsacrat; Premiul Club „V”; „Premiul Meu”, („în valoare de nu ştim cât şi ce, dar ceva-ceva acolo sigur va fi”).

Lista de premii a festivalului poate fi suplimentată pe parcurs cu orice premiu ce s-ar putea ivi de la cine ştie ce sponsor ciudat.

 

„Sunt interzise mieunăturile, scheunăturile, figurile de supervedetă...”

Există şi obligaţii ale participanţilor şi organizatorilor. Participanţii sunt obligaţi „să suporte cheltuielile de transport, să garanteze pe propria răspundere că nu vine nimeni să se plângă că i-a fost luată piesa, să facă în aşa fel încât să cânte...uman („sunt interzise mieunăturile, scheunăturile, figurile de supervedetă, acordarea instrumentului din minut în minut, nemulţumirile legate de sonorizare, consumul de alcool în cantităţi dăunătoare calităţii spectacolului”).

La rândul lor, organizatorii se obligă „să pună la dispoziţia participanţilor sala de spectacole cu toate cele necesare desfăşurării concursului, să asigure masa, cazarea şi distracţia, să accepte orice eventual sponsor care ar vrea să premieze orice participant, pe principiul <las’ să fie, că nu strică>”.

Cele două spectacole ale festivalului-concurs sunt programate să aibă loc vineri, 21 octombrie, începând cu ora 21:00, la Pizzeria „La Bomba” din Gura Humorului şi sâmbătă, 22 octombrie, la ora 21:00, la Club „V” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Folklung, ediţia a II-a.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Festivalul Folklung, ediţia a II-a4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei