Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La City Gallery

„Salonul de toamnă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La City Gallery, în incinta Shopping City Suceava, a avut loc săptămâna trecută vernisajul primei ediţii a „Salonului de toamnă”, organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAPR) - Filiala Suceava.

 

Peste o sută de lucrări de pictură, grafică, tapiserie şi sculptură

Salonul etalează peste o sută de lucrări de pictură, grafică, tapiserie şi sculptură realizate de artiştii plastici Iulia Andrieş, Iulian Asimionesei, Gabrel Baban, Florin Batîr, Cătălin Alexandru Chifan, Oana Chinchişan, Loredana Ceică, Georgeta Gheorghiu, Eugenia Goraş, Veronica Gridinoc, Marcela Larionescu, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Angela Pitariu Bolnavu, Puşa Pîslaru, Mihai Pînzaru PIM, Lucia Puşcaşu, Camelia Rusu Sadovei, Dumitru Rusu, Vasile Siminiuc şi Raluca Schipor.

Aşa cum a spus la deschidere artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedinta UAPR-Filiala Suceava, deşi salonul se numeşte „de toamnă”, manifestarea nu a avut o tematică impusă, iar lucrările, care în marea lor majoritate pornesc de la natură, vizează deopotrivă anotimpuri, stări, cicluri de existenţă, interpretări, asigură continuitatea artistică în rândul creatorilor suceveni.

 

Lucrările, realizate în tehnici şi maniere diferite, subliniază personalitatea fiecărui artist

Creatori care, aşa cum a remarcat Iulia Andrieş, unul dintre artiştii expozanţi, s-au reîntâlnit în acest cadru cu simpatizanţii lor, cu iubitorii de frumos, care sunt cam aceiaşi, dar care nu i-au dezamăgit niciodată.

Lucrările, realizate în tehnici şi maniere diferite care relevă variate modalităţi de exprimare, subliniază personalitatea fiecărui artist.

„Este loc pentru fiecare”, a precizat Iulia Andrieş, lansând totodată o invitaţie către tânăra generaţie de a completa rândurile membrilor filialei sucevene pentru a permanentiza creaţia artistică la Suceava.

Expoziţia, aşa cum a spus la vernisaj Mircea Petrariu, directorul Shopping City Suceava, este probabil ultima care mai este prezentată în acest spaţiu, întrucât galeria de artă va fi în curând relocată, fără să piardă din suprafaţă şi din vizibilitatea ei pentru public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Salonul de toamnă”.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
„Salonul de toamnă”3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei