Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La doar 10 ani

Într-o săptămână a participat la trei festivaluri şi a obţinut două locuri I

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar 10 ani, fălticeneanul Valentin Bertea este o prezenţă constantă pe scena multor festivaluri folclorice din România, reuşind de fiecare dată să impresioneze prin prezenţa scenică, dar mai ales cu vocea sa.

Săptămâna trecută, Valentin a fost prezent la trei festivaluri - la Topliţa, Alba Iulia şi Sadova. Festivalul-Concurs Naţional al Cântecului Păstoresc „Mioriţa", de la Topliţa, este unul dintre cele mai longevive manifestări artistice de acest gen din România, cu o vechime de 35 de ani. Ca şi în ediţiile precedente, şi în acest an, „Mioriţa" şi-a propus să pună în valoare tezaurul cântecului păstoresc, lansarea de noi talente interpretative, stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice cu tematică păstorească, cultivarea gustului pentru adevăratele valori ale muzicii populare, valorificarea comorilor cântecului şi portului popular românesc şi introducerea lor în circuitul valorilor spirituale. După două zile de concurs, miercuri, 7 septembrie, a avut loc Festivitatea de premiere şi Gala laureaţilor, Valentin Bertea ocupând primul loc.

Joi, 8 septembrie, micul interpret din Fălticeni a fost prezent la Alba Iulia, pentru a participa la unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din România, Festivalul Naţional de Folclor “Strugurele de Aur”, organizat de compania Jidvei, Televiziunea Română şi Consiliul Judeţean Alba. Deoarece concursul se adresează tinerilor peste 16 ani, pentru al treilea an consecutiv Valentin a fost invitat ca “mugur de tezaur” de Marioara Murărescu, realizatoarea emisiunii “Tezaur folcloric”. Fălticeneanul a primit aprecierea publicului, dar şi a unor nume mari ale folclorului, alături de care băiatul de 10 ani a fost prezent pe scenă, Mioara Velicu şi Nicolae Furdui Iancu.

Sâmbătă, 10 septembrie, Valentin a urcat din nou pe podiumul de premiere, obţinând primul loc la Sadova, la Festivalul-Concurs de Interpretare a Cântecului Popular “Maria Surpat – Mina Pâslaru”, ediţia a V-a.

Ieri, Valentin Bertea a fost prezent, în direct, într-o emisiune folclorică, la Radio Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Într-o săptămână a participat la trei festivaluri şi a obţinut două locuri I.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Într-o săptămână a participat la trei festivaluri şi a obţinut două locuri I5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei