Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Poezie şi muzică

O seară cu cântec, la Bizz Café

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitorul Ion Drăguşanul şi-a lansat joi seara, la Bizz Café, volumul de versuri intitulat „Cântecele”, lansare la care poezia a fost însoţită de muzică, momentele de lectură publică fiind alternate cu muzica rock din recitalul lui Andi Drăguşanul, fiul autorului, solistul trupei „Toy Machines”.

 

Cafe-barul în care „fiecare ceaşcă de cafea este făcută cu dragoste”

Cartea, apărută cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi al Centrului Cultural Bucovina la Editura „Muşatinii”, în colecţia „Mircea Streinul”, este ilustrată grafic de artistul plastic Radu Bercea şi, prin imaginea reprodusă pe copertă, marchează debutul în arta fotografică a Mariei Rusu, fiica (în vârstă de 10 ani) a artistului fotograf Victor T. Rusu, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din Bucovina.

Cei care au participat la lansare (colegi şi prieteni ai autorului şi ai rocker-ului Andi Drăguşanul, cititori şi iubitori de muzică rock) au ocupat atât locurile din interiorul cafe-barului în care „fiecare ceaşcă de cafea este făcută cu dragoste”, cât şi locurile de pe terasă.

 

Locul în care s-au tipărit toate cărţile sale

Ion Drăguşanul şi-a motivat opţiunea pentru alegerea localului din imobilul în care funcţionează firma „Assist” şi Tipografia „Muşatinii”, spunând că viaţa sa este legată de acest loc, întrucât în spatele pereţilor cafe-barului s-au tipărit toate cărţile sale.

Salutându-şi invitaţii, Ion Drăguşanul a prezentat-o mai întâi pe micuţa Maria Rusu („o fată cu nume de fântână”, cum a spus el), cea care a realizat fotografia de pe coperta cărţii având ca fundal focul de tabără de la Corlata, foc cu care s-a încheiat seara petrecută acolo de participanţii ediţiei din acest an ai Festivalului Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”, manifestare circumscrisă marelui Festival European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, care a reunit în premieră în Bucovina sub aceeaşi cupolă muzica, literatura şi artele plastice.

 

„O seară cu cântec”

Versurile în lectura lui Ion Drăguşanul („cântecele” închinate zilei şi nopţii, apei şi casei, vieţii şi sufletului, ploii şi veşniciei, dar şi prietenilor, iubirii, cuvintelor, risipirii sau mucenicilor), s-au împletit cu cântecele junelui solist rock, care s-a acompaniat la ghitară.

S-a format ad-hoc şi un duet, întrucât Andi Drăguşanul a invitat alături de el o fostă colegă de liceu, Cătălina Panciuc, studentă în anul III la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, şi au cântat două piese împreună.

„O seară cu cântec”, aşa cum a remarcat prof. Constantin Irimia, o seară în care Ion Drăguşanul a ieşit la rampă din nou ca poet, deşi, aşa cum a precizat el, are în lucru „un roman despre Suceava contemporană, cu tot felul de bârfe ale târgului”, o carte pe care cei care ştiu că scriitorul sucevean este supranumit Mercenarul Negru o aşteaptă cu nerăbdare.

 

Singurul cafe-bar din Suceava în care se poate comanda...o carte

„O seară cu cântec, un eveniment monden la care tinerii au stat alături de Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, de deputatul Cătălin Nechifor, de dirijorul şi compozitorul Emil Havriliuc, sau de unul dintre supravieţuitorii deportărilor din Bărăgan, Aurel Nichiforeanu.

O seară petrecută cu poezie şi muzică în singurul cafe-bar din Suceava (poate şi din ţară) în care se poate comanda...o carte, pentru că, aşa cum a spus la un moment dat Ion Drăguşanul, „cei care nu au cartea, s-o ceară de la chelner”.

 

Acţiune de promovare a Festivalului Internaţional „Bucovina Rock Castle”

Seară cu muzică şi poezie care se va repeta în fiecare joi a lunii iulie, până când tot tirajul volumului va fi epuizat, pentru că autorul şi-a propus să dăruiască toate cărţile celor care vor răspunde invitaţiei de a veni la lansările-concert care vor urma.

Lansări ale aceleiaşi cărţi, dar cu recitaluri rock cu piese noi, pentru că Andi Drăguşanul şi-a format un repertoriu propriu, independent de cel al trupei „Toy Machines”, pe care vrea să-l prezinte publicului.

Această serie de lansări-concert se înscrie în rândul acţiunilor de promovare a Festivalului Internaţional „Bucovina Rock Castle”, festival care se va desfăşura „La Suceava, în Cetate” în perioada 18 - 21 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O seară cu cântec, la Bizz Café.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
O seară cu cântec, la Bizz Café4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei