Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Primăria Suceava

Vernisajul expoziţiei „Turism festiv de evenimente”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Primăria municipiului Suceava s-a deschis ieri expoziţia de grafică şi pictură cu lucrările realizate în taberele de creaţie circumscrise proiectului transfrontalier cu genericul “Dezvoltarea unei reţele de turism festiv în Bucovina”.

 

„Un frumos exemplu de colaborare între artişti din judeţul Suceava şi din Regiunea Cernăuţi”

Vernisajul expoziţiei, care etalează un număr de 50 de lucrări din cele peste 80 realizate în cele două tabere de creaţie plastică care s-au desfăşurat la Berehomet - Ucraina şi Suceviţa - România, a constituit, aşa cum a spus din partea instituţiei gazdă viceprimarul Viorel Seredenciuc, „deschiderea manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilelor Sucevei”.

Etalate pe panouri în holul primăriei sucevene, lucrările sunt, aşa cum a remarcat Tetyana Tatarchuk, managerul proiectului şi reprezentantul Primăriei Cernăuţi, „un cadou pentru suceveni făcut cu prilejul aniversării zilei de naştere a oraşului” şi reprezintă „un frumos exemplu de colaborare între artişti din judeţul Suceava şi din Regiunea Cernăuţi”.

Aşa cum a precizat ea, toate cele peste 80 de lucrări ale participanţilor celor două tabere de creaţie vor fi expuse la Primăria Cernăuţi în prima duminică din luna octombrie, când se sărbătoresc Zilele Oraşului.

 

„Un proiect care uneşte în tradiţie şi creaţie Şcoala de Arte suceveană cu şcoli similare din Ucraina”

Prezenţa la vernisaj a delegaţiei municipalităţii oraşului francez Laval (oraş înfrăţit cu Suceava) a constituit un moment propice pentru reprezentanta Primăriei Cernăuţi de a le oferi oaspeţilor francezi câte un album cu imagini din nordul Bucovinei, album pe care l-au primit pentru buna colaborare în cadrul proiectului şi directorul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, prof. Petre Horvat, şi consultantul artistic al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul centrului Cultural Bucovina, Carmen Veronica Steiciuc.

Expoziţia, despre care prof. Petre Horvat a spus că reprezintă doar „un moment dintr-un proiect comun”, proiect care „uneşte în tradiţie şi creaţie Şcoala de Arte suceveană cu şcoli similare din Ucraina”, a fost apreciată de artistul plastic Mihai Pînzaru PIM ca fiind reprezentativă pentru „spiritul Asociaţiei Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina”.

 

„O expoziţie care merită itinerată şi în alte locaţii culturale”

Expoziţia etalează lucrări semnate de Liliana Bujdei, Adrian Ştefan Smântancă, Oana Chinchişan, Ramona Ana Ilincăi, Alexandru Adrian Huţanu, Bogdan Doroftei, Rodica Buşcu, Florin Grosu şi Emilia Burlacu - din România, precum şi Liudmyla Bogdan, Illia Sturko, Volodymyr Teutu, Olgha Teutu, Viktor Tashchuk, Andrii Antokhov, Hanna Lukaniuk, Natalia Havrâleţ, Oleg Dagaev şi Cristian Bota - din Ucraina.

„O expoziţie - aşa cum a remarcat la final Mihai Pînzaru PIM - care merită itinerată şi în alte locaţii culturale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei „Turism festiv de evenimente”.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vernisajul expoziţiei „Turism festiv de evenimente”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei