Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Tradiţie

Meşteri şi artizani la Târgul de Sânziene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Cultural Bucovina, prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Primăria municipiului Suceava, a organizat în Parcul Central (în perioada 24-26 iunie) Târgul de Sânziene, manifestare care reuneşte meşteri populari din judeţul Suceava şi din judeţele Argeş, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita şi municipiul Bucureşti.

 

Produse confecţionate demeşteri populari, artizani şi meşteşugari

Manifestarea, dedicată Zilelor Oraşului Suceava, promovează arta şi tradiţia populară din Bucovina şi din alte zone ale ţării, precum şi produsele confecţionate de artizani şi meşteri populari, produse care vin în întâmpinarea cererii locuitorilor din zonă, dar şi a pelerinilor care participă la sărbătoarea de Sânziene.

Meşteri populari, artizani şi meşteşugari, practicanţi ai unor meserii şi îndeletniciri tradiţionale, sau creatori ingenioşi de obiecte utilitare şi decorative, şi-au expus produsele spre vânzare în căsuţele din lemn puse la dispoziţie de organizatori sau le-au etalat în standurile şi pe mesele aliniate pe aleile umbrite ale parcului.

 

O ofertă bogată pentru cumpărători

Ceramică pictată şi vase din sticlă multicoloră, ţesături şi confecţii specifice portului tradiţional, împletituri din nuiele sau fibre naturale, obiecte cioplite din lemn, curele din piele şi podoabe realizate din diverse materiale (metal, piele, pietre şi cristale naturale), icoane pictate pe lemn şi pe sticlă, ouă încondeiate, dulciuri casnice (turtă dulce, acadele...), o gamă extrem de diversă de produse pe care cumpărătorii le răsucesc pe toate părţile, le probează şi le negociază în vedere achiziţionării.

O ofertă bogată pentru cumpărătorii atraşi fie de decorativitatea obiectelor, fie de utilitatea lor casnică şi gospodărească (vase de ceramică, ibrice din cupru şi cositor, linguri de lemn, coşuri de nuiele...), sau de necesitatea şi cochetăria cotidiană (straiţe colorate din lână, centuri şi curele, coliere, medalioane, brăţări şi inele).

*

Un Târg de Sânziene care-şi dovedeşte utilitatea şi îndeplineşte rolul de punct de focalizare urbană în contextul în care centrul oraşului devenit şantier a determinat autorităţile locale să concentreze manifestările organizate cu prilejul Zilelor Sucevei pe platoul de la Iulius Mall.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meşteri şi artizani la Târgul de Sânziene.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Meşteri şi artizani la Târgul de Sânziene5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei