Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pojorâta

Sute de spectatori, prezenţi la Festivalul „Comori de suflet românesc”, ediţia a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Pojorâta a avut loc recent cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului local „Comori de suflet românesc”, festival cu tradiţie în zonă, prin care comunitatea din Pojorâta îşi arată dragostea şi preţuirea faţă de portul popular şi obiceiurile lăsate din moşi strămoşi.

Dacă ediţia de anul trecut a festivalului local „Comori de suflet românesc” a avut loc în Duminica Tomei, într-o zi destul de friguroasă de aprilie, anul acesta vremea a ţinut cu locuitorii din Pojorâta şi Valea Putnei, care au venit în număr mare să asculte muzică populară, să admire costume autentice şi să se bucure că pot fi împreună cu artişti consacraţi, nume de prestigiu din panteonul muzicii populare româneşti.

 

Ceas aniversar, 50 de ani de căsnicie

Festivalul a debutat, după cum este tradiţia la Pojorâta, cu sărbătorirea familiilor de gospodari care au împlinit 50 de ani de căsnicie. În acest an, au fost aniversate şase familii, care au fost premiate de primarul comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, cu plachete, diplome, verighete şi flori, în semn de recunoştinţă şi respect pentru oamenii care şi-au legat destinele şi au rămas împreună o jumătate de secol.

Tot în cinstea lor, s-a oficiat şi o slujbă religioasă, o slujbă de mulţumire care a fost săvârşită preoţii parohi din localitate şi de stareţul mănăstirii Sf. Ioan Iacob Corlăţeni - Pojorâta.

În acest an, localnicii din satul Valea Putnei şi din comuna Pojorâta s-au bucurat de nume mari ale muzicii populare invitate la Festivalul „Comori de suflet românesc”, care i-au încântat cu recitalurile prezentate.

 

Artişti consacraţi, invitaţi la Pojorâta

Artişti ca Veta Biriş, Valeria şi Traian Ilea, Eugen Mihăilă, Călin Brăteanu, dansatori profesionişti şi instrumentişti de la Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava şi, nu în ultimul rând, ansamblurile de dansuri populare din Pojorâta: „Plaiurile Pojorâtei”, „Străjerii Bucovinei”, „Piatra Străjii”, „Voinicelul”, precum şi interpretul de muzică populară - elevul Silviu Marian Forminte au făcut ca festivalul din acest an să fie apreciat de localnici. La Festivalul „Comori de suflet românesc”, ediţia a VIII-a, de la Pojorâta au participat aproximativ o mie de oameni, care au dansat şi cântat alături de artiştii invitaţi la festival.

 

Efort comun al Primăriei Pojorâta şi al sponsorilor

Organizatorii festivalului, Primăria şi Consiliul Local al comunei Pojorâta, primarul comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, ne-au spus că festivalul a fost o reuşită, artiştii invitaţi dăruind publicului foarte numeros un buchet de cântece şi jocuri tradiţionale româneşti, iar spectatorii răsplătindu-i cu aplauze şi cu încurajări după fiecare prestaţie. Festivalul nu se putea realiza fără sprijinul sponsorilor: Pensiunea Floare de Crin, SC Calcarul SA, SC HermanProd SRL, SC Chalus SRL, SC CCF IAŞI SRL Pojorâta, Casa Sava, Pensiunea Luceafărul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de spectatori, prezenţi la Festivalul „Comori de suflet românesc”, ediţia a VIII-a.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de spectatori, prezenţi la Festivalul „Comori de suflet românesc”, ediţia a VIII-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei