Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Monografia comunei

„Naţiunea Poeţilor”, la Breaza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Naţiunea Poeţilor” a ajuns marţi, după un popas la Câmpulung Moldovenesc, în comuna Breaza, pentru a lansa monografia „Breaza, satul primei iubiri a lui Iraclie Porumbescu”, scrisă de Ion Drăguşanul.

 

La Căminul Cultural

Caravana autorilor care au participat la ediţia din acest an a Festivalului de poezie europeană „Naţiunea Poeţilor”, ediţie care s-a circumscris Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, a fost întâmpinată de brezeni, în frunte cu primarul Gheorghe Lesenciuc, viceprimarul Mihai Misiuc şi secretarul Florin Balahura, la Căminul Cultural din centrul localităţii.

Scriitorul Ion Drăguşanul, iniţiatorul concursului şi al Societăţii Transfrontaliere „Naţiunea Poeţilor”, a prezentat cărţile editate cu prilejul festivalului (care au fost oferite în pachete tuturor celor care au venit la manifestare) şi a moderat întâlnirea cu autorii şi poeţii laureaţi.

 

Recital multilingv de poezie şi troiţe miniaturale din lemn

A avut loc un recital multilingv de poezie, susţinut de poeţii Ben Eidelsztein, David Eisenberg, Anatol Viere, Vasile Tărâţeanu şi Menachem Falek, cărora li s-a alăturat poetul brezean Vasile Ursachi, iar un alt fiu al satului, meşterul lemnar Florin Cramariuc, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari din Bucovina, le-a oferit în dar câte o troiţă miniaturală, piese cioplite cu câteva zile în urmă la Praga, unde a reprezentat Bucovina la Târgul meşteşugăresc „Artă şi tradiţie - Trademark Romania”.

Florin Cramariuc le-a dăruit câte o mică troiţă şi scriitorului Ion Drăguşanul şi artistului plastic Radu Bercea, al cărui volum „Ţara lui tercea-bercea” a fost lansat în cadrul manifestării.

 

Biblioteca din Breaza şi „Sătucul bucovinean”

Lucrarea monografică „Breaza, satul primei iubiri a lui Iraclie Porumbescu”, care a constituit cartea de maxim interes pentru brezeni, a fost prezentată de Ion Drăguşanul, care a oferit un număr de 200 de exemplare Primăriei Breaza.

Oaspeţii au vizitat Biblioteca din clădirea primăriei (unde directorul Căminului Cultural, bibliotecara Valentina Balahura, a amenajat un colţ muzeal cu obiecte etnografice) şi au fost invitaţi apoi, parcurgând drumul paralel cu Pârâul Negri, în „Sătucul bucovinean” al lui Dumitru Grigore, unde au fost poftiţi la o masă cu bucate tradiţionale (la care au cântat membrii formaţiei „Arcanul”) şi unde au rămas cazaţi peste noapte în casele huţăneşti din lemn, de care se ocupă şi se îngrijeşte Viorica Macovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Naţiunea Poeţilor”, la Breaza.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
„Naţiunea Poeţilor”, la Breaza4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei