Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare

Expoziţie eveniment a Galeriilor Dana, la Suceava

La Muzeul Bucovinei din Suceava va avea loc mâine, la ora 12,00, vernisajul expoziţiei itinerante “Transparenţa valorii, dincolo de formă şi culoare”. Pe simeze vor fi  expuse circa 50 de tablouri, semnate de tot atâţia pictori români consacraţi, printre care Cămăruţ, Hatmanu, Podoleanu, Alupi, Craiu, Tofan, Suhar sau Gonceariuc.

 

“Jane Avril au Moulin Rouge”, realizată de Dan Hatmanu în perioada când maestrul locuia la Paris, “Peisaj din Bucium” semnat Adrian Podoleanu, “Cârciumărese şi trei mere”, capodoperă a lui Călin Alupi, cunoscutul “Vas cu crizanteme” a lui Costache Agafiţei, “Tempesta II”, realizat de graficianul Marcel Chirnoagă, “Procesiune muzicală”, semnat de Costache Gavrilean, “Florile” lui Mihai Cămăruţ sau “Crizantemele” lui Victor Mihăilescu Craiu sunt doar câteva din lucrările ce vor fi expuse, începând de mâine, 24 mai, până la mijlocul lunii iunie, la Muzeul Bucovina, în cadrul expoziţiei “Transparenţa valorii, dincolo de formă şi culoare”. Organizată de Galeriile de Artă Dana din Iaşi, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei şi având ca principal partener media Monitorul de Suceava, expoziţia numără 60 de lucrări remarcabile, semnate de tot atâţia autori, toate aflate în patrimoniul Galeriilor Dana din Iaşi.

Expoziţia itinerantă, găzduită iniţial pe fracţiuni de Galeriile Dana din Iaşi, iar pe parcursul anilor 2010-2011, în întregul ei, de Muzeul de Istorie din Galaţi, Casa de Cultură din Paşcani şi Galeriile Muzeului Judeţean din Botoşani, mai are în traseu, după Suceava, oraşele Bacău şi Piatra Neamţ. Expoziţia cuprinde lucrări remarcabile, incluse în patrimoniul naţional, lucrări ale unor artişti plastici contemporani consacraţi, dar şi tablouri purtând semnătura câtorva tineri talentaţi a căror operă este deja definită stilistic, vizual şi conceptual. Majoritatea lucrărilor de pe simeze este realizată pe parcursul a patru ani şi reprezintă rodul celor şase simpozioane şi tabere naţionale şi internaţionale de pictură şi sculptură organizate de Galeriile Dana la Vatra Dornei, Cotu Morii, Ciric şi Casa de Creaţie de la Hodora.

“Este o expoziţie eveniment, găzduită într-una dintre cele mai încărcate de istorie locaţii din ţară. Actuala expoziţie cuprinde lucrări celebre din colecţia Galeriilor Dana, precum cele semnate de Hatmanu, Gavrilean, Craiu, apoi lucrări semnate de Neculai Ciochină, Eugen Mircea sau Ioan Vânău, precum şi o serie de lucrări semnate de reprezentanţii tinerii generaţii, cum ar fi Manuel Mănăstireanu, Sorin Purcaru sau Smaranda Bostan. Sper să percepeţi expoziţia ca pe un moment deosebit pentru că în aceste lucrări stă sufletul artistului, ce vă transmite cu mare sinceritate exact ceea ce simte”, spune prof. dr. Constantin Tofan, preşedintele UAPR Iaşi. 

 

(L.C.)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie eveniment a Galeriilor Dana, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Expoziţie eveniment a Galeriilor Dana, la Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei