Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a IX-a

„Comori de suflet românesc”, la Drăgoieşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Căminul cultural Drăgoieşti s-a desfăşurat duminică, 20 martie a.c., faza zonală Humor a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului-concurs de interpretare a folclorului muzical-coregrafic „Comori de suflet românesc”.

 

Promovarea valorilor autentice ale culturii tradiţionale

Festivalul, care are un caracter educativ pentru artiştii amatori din mediul rural, îşi propune “să sensibilizeze opinia publică în vederea identificării valorilor culturale tradiţionale specifice fiecărei vetre folclorice”.

Potrivit regulamentului, festivalul-concurs are ca obiective promovarea valorilor autentice ale culturii tradiţionale (muzică, joc, obiceiuri, port, instrumente populare), revitalizarea formelor de manifestare culturală colectivă tradiţională, descoperirea şi promovarea talentelor din judeţul Suceava şi stimularea activităţilor cu caracter folcloric.

În această etapă a concursului sunt îndrumate şi selectate formaţiile cu nivel artistic pentru faza finală a festivalului.

 

Formaţii de dansuri, de fluieraşi, fanfară, dar şi solişti vocali şi instrumentişti

La faza zonală Humor, care s-a desfăşurat duminică, având ca organizatori Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina (CCB) - prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, primăria, Consiliul Local şi Căminul Cultural al comunei Drăgoieşti, au participat:

Formaţia de dansuri „Pădureţul” din Pârteştii de Sus - Cacica, instructor Nicolae Sava, coregraf Nicanor Gherman; formaţia de obiceiuri „Şezătoarea” Drăgoieşti, instructor prof. Daniela Baltaru; formaţia de dansuri populare pe trei generaţii Drăgoieşti, instructor Iulia Niţan; formaţia de fluieraşi Drăgoieşti, instructor Vasile Cucu; Fanfara din Drăgoieşti, instructor Vasile Cucu.

În afara concursului au evoluat solista vocală Doina Petroaie, care a fost şi prezentatoarea festivalului, instrumentistul Alin Bondar - la clarinet, solistul vocal Ciprian Petroaie şi instrumentistul Adrian Gavrilescu - la clarinet.

 

Alături de cei care se îngrijesc de „autenticitatea portului, graiului şi cântecului bucovinean”

Juriul a fost alcătuit din preşedinte - Emil Havriliuc, dirijor, consilier artistic CCB, membri fiind - Petre Horvat, directorul Şcolii de Arte “Ion Irimescu” Suceava, coregraful Ion Băiţan, şi Ion Ilişescu, consilier superior în cadrul Direcţiei pentru Cultură Suceava.

La manifestarea de la Drăgoieşti, noul director general al Centrului Cultural Bucovina, prof. Sever Paraschiv Dumitrache, i-a asigurat pe participanţi că instituţia pe care o coordonează este „alături de sufletele care vibrează româneşte”, de cei care se îngrijesc de „autenticitatea portului, graiului şi cântecului bucovinean”, oferindu-le în continuare o îndrumare competentă prin aparatul de specialitate de care dispune.

Primarul Vasile Petroaie a mulţumit la rândul său Consiliului Judeţean Suceava, Centrului Cultural Bucovina şi Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale pentru buna colaborare, iar locuitorilor comunei Drăgoieşti pentru participarea la manifestare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Comori de suflet românesc”, la Drăgoieşti.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
„Comori de suflet românesc”, la Drăgoieşti4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei