Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Galeria de artă „Ion Irimescu”

Expoziţia de pictură şi grafică „Femeie, dragoste, frumuseţe, natură”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Galeria de artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava s-a deschis luni expoziţia de pictură şi grafică „Femeie, dragoste, frumuseţe, natură”, care reuneşte lucrări realizate de artiştii plastici suceveni Iulian Asimionesei şi Niculai Moroşan.

 

Doi artişti care s-au invitat reciproc la o competiţie de creativitate

Expoziţia, dedicată sărbătorii de Mărţişor ca moment de început de anotimp regenerator, dar şi ca sărbătoare închinată femeii, dragostei şi frumuseţii, a constituit un eveniment care s-a circumscris multiplelor manifestări care dinamizează în aceste zile viaţa culturală a urbei, de la ediţia de primăvară a Târgului de carte, la Festivalul Primăvara Poeţilor.

Vernisajul a debutat cu un moment de reculegere în memoria confratelui de breaslă Corneliu Tincu, retras cu câteva zile în urmă la odihna de veci, moment păstrat cu evlavie de membrii comunităţii artistice sucevene care-şi vor conduce astăzi confratele pe ultimul drum.

Cele 36 de lucrări care aparţin celor doi artişti expozanţi, care s-au invitat reciproc la o competiţie de creativitate, se armonizează cromatic într-o proximitate amicală, propunând titluri semnificative: „Linişte”, „Viziune”, „Spre lumină” (Iulian Asimionesei), „La oglindă”, „Relaxare”, „Fata cu părul de foc”, „Fata cu părul pădure” (Niculai Moroşan).

 

„O insurecţie a artelor plastice asupra Sucevei”

Cei doi artişti plastici, profesori la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava (care se reîntâlnesc acum pe simeze după ce au expus la Salonul Profesorilor de Arte Vizuale) „doi grădinari harnici”, cum i-a numit prof. Vespasian Ionaşcu (gândindu-se desigur la „cultivarea” tinerelor talente în şcoală) au realizat împreună o expoziţie în care se simte „vibraţia fluctuantă a culorilor şi contrastelor”.

O expoziţie în care nudul, amfora, vegetaţia...constituie laitmotive care exaltă armonia şi frumuseţea.

O manifestare care, aşa cum a spus artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedinta Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava, marchează semnificativ acest an artistic, care a început frumos în domeniul artelor plastice şi care propune în continuare evenimente remarcabile.

„O insurecţie a artelor plastice asupra Sucevei”, aşa cum a remarcat prof. Vespasian Ionaşcu.

 

„Un Paradis recreat la o scară mai mică”

„O expoziţie făcută cu plăcere”, cum a spus Niculai Moroşan (care a mărturisit că pentru el „toate femeile sunt frumoase”), o desfăşurare vizuală  cu „o temă poetică”, aşa cum a apreciat Iulian Asimionesei, care sugerează atât de râvnitul Eden („un Eden chiar dacă imperfect, pentru că avem femeia, avem copacul, avem şi bărbatul, dar lipseşte şarpele”), o propunere care poate fi privită ca fiind „o nostalgie a Paradisului pierdut, un Paradis recreat la o scară mai mică”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură şi grafică „Femeie, dragoste, frumuseţe, natură”.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Expoziţia de pictură şi grafică „Femeie, dragoste, frumuseţe, natură”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei