Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Întâlniri cu autori

Luminiţa Tucă şi Dumitru-Constantin Dulcan, la Târgul de carte de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Seria întâlnirilor cu autori şi editori şi a lansărilor şi prezentărilor de carte din cadrul ediţiei de primăvară a Târgului de carte de la Suceava, serie deschisă miercurea trecută cu scriitorul Ion Drăguşanul, a continuat sâmbătă, când sucevenii au avut prilejul să se întâlnească şi să obţină autografe de la Luminiţa Tucă şi Dumitru-Constantin Dulcan.

 

Cartea vieţii lui Ion Dolănescu

Luminiţa Tucă a venit la Târgul de carte de la Suceava cu volumul „Ion Dolănescu - o viaţă de cântec”, carte care prezintă aspecte din viaţa familială şi din cariera artistică a unuia dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi ai cântecului popular românesc.

Cartea, lansată în premieră toamna trecută la Târgul de Sf. Dumitru de la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din capitală, a apărut la Editura Fundaţiei Culturale „Ion Dolănescu” şi, aşa cum a spus Luminiţa Tucă, a împlinit dorinţa artistului de a lăsa posterităţii „o carte a vieţii”.

Cartea, care are la bază un amplu interviu (dezvoltat pe diverse segmente biografice de către Ion Dolănescu, preocupat în ultimii ani de viaţă de o lucrare autobiografică pe care începuse să o redacteze la maşina de scris)  completat cu numeroase documente şi fotografii (adunate de fiul său, Ionuţ Dolănescu) relevă personalitatea unui artist care a trăit tumultuos şi care, aşa cum a accentuat Luminiţa Tucă, „a cântat până în ultima clipă a vieţii”.

 

„O impresie superbă de la prima întâlnire cu publicul bucovinean”

Cea de-a doua întâlnire de sâmbătă, cu un autor ale cărui cărţi se aflau în standurile de prezentare ale Târgului de carte sucevean, a avut loc la un interval de cca. două ore şi l-a avut ca protagonist pe profesorul univ. dr. Dumitru-Constantin Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, autorul unor cărţi care se bucură deopotrivă de aprecierea forurilor ştiinţifice şi de cea a publicului cititor.

Mărturisind de la bun început că are „o impresie superbă de la prima întâlnire cu publicul bucovinean” (la sfârşitul primăverii trecute, Dumitru- Constantin Dulcan şi-a lansat la Suceava, în cadrul unui eveniment  organizat de Clubul Rotary Bucovina, în aceeaşi locaţie a Muzeului de Ştiinţele Naturii, ediţia revăzută a cărţii „Inteligenţa materiei”), autorul, care a remarcat „o reprezentare intelectuală deosebită”, a prezentat câteva argumente care susţin ideile din cărţile sale.

Cărţile prof. Dumitru-Constantin Dulcan ( „Inteligenţa materiei”, „În căutarea sensului pierdut”, „Către noi înşine”) şi dorinţa întâlnirii cu autorul au adus un public numeros interesat atât de achiziţionarea volumelor şi de obţinerea de autografe, cât şi de dialogul cu distinsul medic neurolog şi psihiatru care a fost distins în anul 1992 (pentru volumul „inteligenţa materiei”) cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta” al Academiei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luminiţa Tucă şi Dumitru-Constantin Dulcan, la Târgul de carte de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Luminiţa Tucă şi Dumitru-Constantin Dulcan, la Târgul de carte de la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei