Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 feb 2011 - Anul XVI, nr. 29 (4627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Terapie prin artă

„Roşu Tăcut”, proiect pentru 25 de copii şi tineri cu dizabilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) a lansat ieri proiectul „Roşu Tăcut”, pe domeniul social şi al terapiei prin artă. Proiectul este  finanţat cu 10.000de leide cătreMOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat şi va fi implementat, în municipiul Suceava, în perioada 20 decembrie 2010- 20 septembrie 2011.

După cum a declarat managerul de proiect, Nicoleta Robciuc - AREAS, „Roşu Tăcut”îşi propune, prin intermediul unui atelier de creaţie vizual-plastică, includerea în oferta educaţională a unei categorii de beneficiari defavorizate din acest punct de vedere, probând efectul terapeutic al artei asupra copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi psihomotorii.

„Încă nu am ales cei 25 de copii şi tineri care să fie beneficiarii proiectului. Cu sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, dar şi pe baza solicitărilor pe care le vom avea din comunitate, de la copii şi tineri cu dizabilităţi psihomotorii care vor să facă parte din proiectul de terapie prin artă, vom întocmi listele, fără să facem nici o discriminare. Am primit acordul conducerii Complexului Terapeutic Blijdorp - O nouă Viaţă - Suceava, pentru a ne desfăşura activitatea în atelierele lor de terapie, ceea ce ne ajută foarte mult”, a completat Nicoleta Robciuc, care lucrează la acest proiect cu Alina Stredie – asistent proiect, Sergio Betterelli – asistenţă tehnică, Florentin Logigan – instructor art – terapie, Laura Sinescu – psiholog.

 

Lucrările copiilor şi tinerilor, postate pe internet

Proiectul la care vor participa 25 copii şi tineri cu dizabilităţi psihomotorii (7 – 15 ani, dar se poate extinde şi la tineri care au peste 15 ani) are ca scop promovarea unei punţi de legătură între comunitatea locală şi grupurile defavorizate.

„Intenţionăm să realizăm platforma online a proiectului, în care vor fi postate lucrările copiilor şi tinerilor participanţi în cadrul unui magazin virtual, care va promova şi comercializa lucrările şi artefactele acestora”, a declarat asistentul de proiect Alina Stredie.

În completare, instructorul în art-terapie Florentin Logigan a spus că în atelierul de creaţie va realiza cu copiii cu dizabilităţi psihomotorii pictură, modelaj şi origami, asigurându-se astfel participarea copiilor şi tinerilor la expoziţii şi manifestări artistice, cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina.

Persoanele cu dizabilităţi psihomotorii care sunt interesate de acest proiect pot să depună cereri de înscriere la sediul AREAS, strada Universităţii, Nr. 48, Camera 6 - Suceava, telefon 0230/524 128.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Roşu Tăcut”, proiect pentru 25 de copii şi tineri cu dizabilităţi.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Roşu Tăcut”, proiect pentru 25 de copii şi tineri cu dizabilităţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei