Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Cacica

Proiectul EcoBiblioteca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa Naţionalităţilor din comuna Cacica a fost prezentat joi, în cadrul unei activităţi coordonate de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” cu genericul „Biblioteca publică şi drumul său spre modernitate”, proiectul EcoBiblioteca.

 

„Un program bun trebuie să funcţioneze într-o clădire bună”

Întâlnirea, care a reunit bibliotecari din mai multe localităţi ale judeţului, i-a avut ca invitaţi speciali pe reprezentanţii Global Libraries şi IREX România (care derulează programul Biblionet), pe cei ai Centrului Mortenson din SUA, precum şi pe cei ai Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).

Scopul esenţial al acestei întâlniri a fost prezentarea proiectului EcoBiblioteca, proiect care constituie un parteneriat între Biblionet şi RoGBC şi prevede renovarea bibliotecii din comuna Cacica, propunând totodată un exemplu de eficienţă energetică şi responsabilitate faţă de mediu.

Susţinând faptul că „un program bun trebuie să funcţioneze într-o clădire bună”, Biblionet şi RoGBC sunt principalii parteneri ai acestui proiect prin care imobilul în care a funcţionat până acum biblioteca din Cacica va deveni un spaţiu cu utilizare flexibilă, care va permite desfăşurarea unor activităţi complexe.

 

Performanţă energetică şi confort interior

Proiectul EcoBiblioteca (sprijinit de Primăria comunei Cacica, care s-a angajat să acopere costurile pentru expertiza tehnică şi pentru obţinerea autorizaţiilor de construire, să contribuie la renovare cu materiale locale, să asigure depozitarea echipamentelor şi materialelor din şantier), prin carese doreşte îmbunătăţirea designului clădirii, a performanţei energetice a acesteia, sporirea confortului interior precum şi dotarea cu mobilier şi echipamente IT, va integra atât tehnologii moderne, cât şi tehnologii pasive pentru a reduce consumul de energie şi impactul asupra mediului.

Acestea includ ventilaţie naturală, design solar pasiv, reducerea la minimum a spaţiului tehnic, fosă septica cu sistem de compostare, repartiţionare pentru iluminatul natural şi încălzire solară pasivă în timpul iernii.

Vor fi create spaţii neconvenţionale pentru lectură şi vor fi utilizate metode inovatoare pentru stocarea eficientă a cărţilor şi pentru asigurarea accesul facil.

Proiectul EcoBiblioteca va fi promovat la nivel naţional printr-o strategie comună între RoGBC şi Biblionet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul EcoBiblioteca.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Proiectul EcoBiblioteca5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei