Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 oct 2010 - Anul XV, nr. 244 (4535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XXI-a

Salonul de Umor Suceava 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salonul-concurs de umor naţional/internaţional Suceava 2010, organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina (prin secţiile Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava şi Şcoala Populară de Arte “Ion Irimescu”) şi Muzeul Bucovinei, are ca temă, la cea de-a XXI-a ediţie, „Frunză verde de...România”.

 

Condiţii de participare

Salonul-concurs, aşa cum stipulează regulamentul de participare, este deschis atât debutanţilor, cât şi caricaturiştilor consacraţi din judeţ, din ţară şi din străinătate, şi se desfăşoară pe două secţiuni - Caricatură (fără cuvinte) şi Strip /Bandă desenată umoristică (cu sau fără text).

Lucrările (nu mai mult de două / concurent, pentru oricare dintre cele două secţiuni), format A3 (29,7 x42 cm) sau A4 (21,0 x 29,7 cm), executate alb/negru sau color, au ca limită de expediere 25 octombrie a.c. data poştei, sau 30 octombrie a.c. transmisie prin e-mail (cu o rezoluţie la scanare, în vederea tipăririi, de minimum 300 dpi). 

Lucrările originale pot fi trimise prin poştă pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, cod 720228, str. Universităţii nr.48 (cu specificaţia “pentru Salonul de Umor”) sau prin e-mail la adresele: contact@centrulculturalbucovina.ro; mihaipanzarupim@gmail.com. Persoane de legătură pentru relaţii suplimentare: referent Corina Scîntei, tel. 0230-530.126 şi 0740-630.890 şi cons.art. Mihai Pânzaru-PIM, tel. 0723-251.600 şi 0744-161.174.                                                                                                                               

 

Premiile

Premiile salonului-concurs sunt următoarele:                                                  

Secţiunea Caricatură: Premiul “Nicolae Claudiu”(în valoare de 1000 de lei), Premiul “Alexandru Clenciu” (în valoare de 900 de lei), Premiul “Sorin Postolache” (în valoare de 800 de lei), Premiul “Constantin Sofronie”(în valoare de 700 de lei ), Premiul “Sigmund Orban” (în valoare de 600 de lei), Premiul “Romeo Calancea” (în valoare de 500 de lei), Premiul de debut (în valoare de 300 de lei);                                                                                                     

Secţiunea Strip / Bandă desenată: Premiul “Unu” (în valoare de 600 de lei), Premiul “Doi” (în valoare de 500 lei ), Premiul “Trei”(în valoare de 400 lei ), Premiul pentru debut ( în valoare de 300 lei).                                                          

Organizatorii acordă, începând cu această ediţie, Premiul “Recunoştinţei” ( în valoare de 1000 lei), unei personalităţi marcante a culturii şi artei bucovinene.

 

 

Precizări

Juriul, alcătuit din profesionişti ai graficii umoristice, poate, după caz, din considerente profesionale / estetice, să nu acorde unul sau mai multe premii, sumele urmând a fi redistribuite în limitele sumelor totale alocate premiilor.

În cazul în care un desen transmis prin e-mail a obţinut unul din premiile prevăzute în regulament, autorul are obligaţia de a expedia pe adresa organizatorilor (proprietarii de drept ai tuturor lucrărilor premiate) originalul respectivei lucrări, împreună cu toate datele legale de identificare, aceasta fiind condiţia imperios necesară pentru intrarea în posesia sumei alocate ca premiu.                                                                                                                                      

Lucrările expediate prin poştă nu vor fi  returnate de către organizatori care, în scopul popularizării salonului, pot itinera expoziţia în ţară sau peste hotare şi pot publica desenele (mass-media, internet).                                                                                                                                                                                   

 

Vernisaj

Vernisajul expoziţiei Salonului-concurs de Umor Suceava 2010 este programat pentru data de 5 noiembrie a.c., ora 12:00, în galeria de la etaj a Muzeului Bucovinei din municipiul Suceava.

Catalogul dublu (cuprinzând lucrările ediţiilor 2009 şi 2010 , selecţionate de juriu şi expuse pe simeze) va fi tipărit în trimestrul trei al anului viitor şi va fi lansat la vernisajul ediţiei a XXII-a, la începutul lunii noiembrie 2011.

Fiecare artist admis va primi gratis, prin colet poştal, câte un exemplar al  catalogului.

Salonul de umor este o secţiune distinctă în cadrul Festivalului de satiră “Bucovina”, festival care circumscrie şi Expoziţia internaţională de grafică satirică ”Monitorul de Suceava “ (ediţia a IV-a ), organizată de Muzeul Bucovinei împreună cu cotidianul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul de Umor Suceava 2010.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Salonul de Umor Suceava 20103.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei