Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie

„Din suflet, pentru suflet”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă „Auditorium” a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava s-a deschis, în prima zi a acestei săptămâni, expoziţia cu genericul „Din suflet, pentru suflet”.

 

50 de lucrări realizate de 31 de copii sinistraţi

Cele 50 de lucrări (tempera pe hârtie) au fost realizate de un număr de 31 de copii sinistraţi din comuna Suceviţa (satul Voievodeasa) şi oraşul Milişăuţi, copii care au participat la tabăra organizată, în intervalul 14 iulie - 5 august a.c., la Cluj-Napoca.

Tabăra, organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj - Napoca, a fost un gest menit să-i facă pe copii să uite pentru câteva zile de necazurile de acasă şi s-a circumscris acţiunilor de întrajutorare a celor care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din această vară pe care le-a întreprins, ca urmare a unei decizii a Senatului universitar, instituţia de învăţământ superior suceveană.

 

Expoziţie cu vânzare în folosul copiilor

Iniţiativa antrenării copiilor din tabără într-un proces creativ (iniţiativă care s-a finalizat cu această expoziţie), i-a aparţinut artistei vizuale Cristina Lauric, care, ca reprezentant al Universităţii „Ştefan cel Mare”, a fost alături de aceştia, la Cluj-Napoca, împreună cu studenta voluntară Vasilica Florescu (anul III la universitatea suceveană, specializarea Asistenţă socială) şi cu cei doi însoţitori din localităţile de provenienţă, prof. Liliana Seminiuc, din oraşul Milişăuţi, şi Vasile Butanovschi, asistent social la Primăria Suceviţa.

Cele 50 de lucrări au fost înrămate şi prezentate pe simezele Galeriei de Artă „Auditorium” într-o expoziţie cu vânzare în folosul copiilor.

 

Cântece, DVD cu imagini din tabără şi diplomă pentru cel mai bun voluntar

La deschiderea expoziţiei au participat, alături de copii şi de cei care i-au însoţit şi i-au îndrumat pe parcursul taberei, prof. univ. dr. Ştefan Purici, decanul Facultăţii de Istorie şi Geografie, şi Emil Nechifor, directorul general administrativ.

Copiii, care au fost invitaţi de Cristina Lauric să urce pe scena „Auditoriumului”, au interpretat două cântece pentru cei care le-au oferit bucuria acestei tabere şi au primit cadou DVD-ul cu imagini din sejurul de la Cluj-Napoca, DVD care a fost înmânat fiecăruia dintre ei de către administratorul financiar Mihai Ştefan.

Cu acest prilej, studentei Vasilica Florescu, care s-a implicat în toate acţiunile taberei (jocuri interactive, vizite la diverse obiective turistice...), i s-a acordat Diploma „pentru cel mai bun voluntar”.

 

Lucrări cu cromatică luminoasă, care creează bună dispoziţie

Copiii au avut apoi o întâlnire în galerie, în faţa lucrărilor expuse, cu rectorul universităţii sucevene, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, graficianul Mihai Pînzaru PIM şi Ana Maria Ovadiuc, preşedintele Asociaţiei de Artă „Nicolae Tonitza”.

Aşa cum a remarcat Mihai Pînzaru PIM, „lucrările cu cromatică luminoasă, realizate cu inocenţă, creează bună dispoziţie”.

Imediat după vizionare au apărut şi primii cumpărători, preţul minim pornind de la 10 lei / lucrare.

Între cei care au achiziţionat lucrări realizate de copii s-au aflat rectorul Adrian Graur, directorul general administrativ Emil Nechifor, prof. universitari Ştefan Purici şi Cornel Turcu, dar şi Ana Maria Ovadiuc şi Mihai Ştefan.

                                                            

„O tabără de neuitat”

„O tabără de neuitat”, aşa cum au mărturisit unanim copiii şi însoţitorii lor, şi o expoziţie „Din suflet, pentru suflet” care s-a încheiat cu îndemnul adresat de PIM celor mici, „Învăţaţi!”, pentru ca atunci când vor creşte mari (după cum le-a spus la momentul deschiderii directorul general administrativ Emil Nechifor) să vină la universitatea suceveană ca studenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Din suflet, pentru suflet”.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Din suflet, pentru suflet”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei