Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2010 - Anul XV, nr. 193 (4484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Festivalul Baia, file de istorie - cea de-a XXIX-a ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Baia s-a desfăşurat pe 15 august Festivalul „Baia, file de istorie”, ajuns în acest an la cea de-a XXIX-a ediţie. După cuvântul de bun venit din partea gazdelor şi a primarului Mihail Cîrlan,în deschiderea acţiunilor culturale, au fost vizitate monumentele istorice Biserica Albă – ctitorie a lui Ştefan cel Mare, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – ctitorie a lui Petru Rareş şi ruinele Bisericii catolice, în stil gotic, prima episcopie catolică din Moldova, ridicată de Alexandru cel Bun în cinstea soţiei sale, care era de credinţă catolică.

La ora 10.30, oaspeţii şi oficialităţile şi-au îndreptat paşii spre Muzeul de Istorie şi Etnografie, unde au vizitat cele două secţii, purtând discuţii interesante despre unele exponate.

 

„Lumi de ieri şi de azi”

Şcoala de Arte şi Meserii „Nicolae Stoleru” din Baia, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Consiliul Local al comunei Baia şi Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Suceava şi Universitatea „Ştefan Cel Mare” Suceava, a organizat Simpozionul interjudeţean de istorie „Lumi de ieri şi de azi” - ediţia I. Simpozionul s-a desfăşurat în cadrul festivalului “Baia, file de istorie” şi a avut două secţiuni: o secţiune ce a cuprins lucrări ştiinţifice cu tema „Itinerariu în istoria Moldovei” , iar cea de-a doua secţiune a cuprins o expoziţie de fotografie: monumente şi personalităţi istorice.

Simpozionul vine să contureze importanţa festivalului „Baia, file de istorie”, încercând să trezească interesul pentru promovarea trecutului nostru istoric prin care ne recunoaştem adevărata noastră identitate. Printre obiective se numără valorificarea resurselor istorice şi promovarea dialogului şi a comunicării între cadre didactice din unităţi de învăţământ diferite.

Filele de istorie ale comunei Baia au fost ilustrate de tineri din comună, îmbrăcaţi în costume de epocă, care prin scenete au adus în memoria celor prezenţi diferite evenimente istorice chiar în locul în care ele au avut loc în urmă cu sute de ani.

La ora 13.00, primarul Mihail Cîrlan a deschis programul susţinut de formaţiile artistice ale Comunei Baia şi ale invitaţilor din comunele Bogdăneşti, Cornu Luncii, Fântâna Mare şi din municipiul Fălticeni. Pentru iubitorii sportului cu balonul rotund s-a organizat Cupa localităţii Baia la fotbal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Baia, file de istorie - cea de-a XXIX-a ediţie.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Festivalul Baia, file de istorie - cea de-a XXIX-a ediţie3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei