Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De astăzi

La Poiana Stampei se desfăşoară Festivalul „Flori de pe Dorna"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 23-25 iulie 2010, la Poiana Stampei va avea loc Festivalul „Flori de pe Dorna”, ediţia a III-a, şi „Întâlnirea cu Fiii satului”, ediţia a XI-a, manifestări ce se vor desfăşura în cadrul “Sărbătorii comunei Poiana Stampei”.

Astăzi, în prima zi, de la ora 15,00, va avea loc primirea invitaţilor şi vizitarea principalelor obiective turistice, printre care se numără Muzeul de etnografie şi folclor, Rezervaţia Tinovul Mare şi turbăria, unde poate fi admirată planta carnivoră denumită “Roua Cerului”. Un juriu format din reprezentanţi ai primăriei, ANTREC şi specialişti în peisagistică şi design urban va vizita, în vederea jurizării, cele mai frumoase gospodării, grădini cu legume şi grădini cu flori.

Pe 24 iulie, la ora 10, este programată deschiderea Festivalul Naţional “Flori de pe Dorna”, ediţia a III-a cu parada portului popular (călăreţi, căruţe cu flori), după care în parcul din vecinătatea primăriei va avea loc  concursul „Covor natural cu flori”.

Organizatorii au mai pregătit un concurs gastronomic şi expoziţia cu vânzare „Produse şi ustensile tradiţionale folosite la gătitul în aer liber”, concursuri sportive şi river – rafting pe râul Dorna. Cei interesaţi în noi surse de energie sunt aşteptaţi la primărie, unde va avea loc  simpozionul „Surse de energie neconvenţională în mediul rural”. După ora 18,00, turiştii şi localnicii sunt invitaţi la o seară distractivă în Parcul primăriei şi la festivitatea de premiere a celor care au participat la concursurile din timpul zilei.

Duminică, cea de-a treia zi a festivalului începe cu o slujbă religioasă oficiată la biserica din Poiana Stampei. Între orele 12–13 este programată ceremonia de comemorare a eroilor (Slujbă religioasă la Monumentul Eroilor cu participarea Fanfarei Garnizoanei Bistriţa şi a Corului Ecclesia).

Întâlnirea cu Fiii Satului, omagierea perechilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie în cadrul „Nunţii de aur” şi Spectacol folcloric cu ansambluri din Suceava, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Ucraina, în care invitat special este Cetăţeanul de Onoare al comunei Poiana Stampei, Dumitru Fărcaş, sunt alte puncte de atracţie pentru ziua de duminică.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Poiana Stampei se desfăşoară Festivalul „Flori de pe Dorna".
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Poiana Stampei se desfăşoară Festivalul „Flori de pe Dorna"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei