Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iul 2010 - Anul XV, nr. 166 (4457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Întâlnire cu Franţa”, expoziţie de fotografie la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava a avut loc miercuri vernisajul expoziţiei „Întâlnire cu Franţa”, expoziţie organizată cu ocazia Zilei Franţei. Au expus elevii Emanuela Motrescu, în vârstă de 15 ani, şi Iustin Buculei, în vârstă de 12 ani. Fotografiile au fost realizate cu ocazia vizitei celor doi tineri în Franţa – Lille, sub îndrumarea profesorului Valentin Moscaliuc. Pentru Ema şi Iustin, după cum ne-au spus chiar ei, orice expoziţie înseamnă bucurie. Bucuria de a se reîntâlni cu prietenii, cu admiratorii, dar mai ales cu ei înşişi, pentru că aşa cum am aflat de la Iustin, în cadrul unei expoziţii el îşi vede altfel fotografiile. O dată prin prisma autorului, apoi prin ochiul vizitatorului.

 

Vernisaj, cu nume sonore

Pentru Ema, o expoziţie înseamnă ocazia de a oferi publicului bucurie şi de a face cunoscute anumite teme.

Cei doi tineri fotografi s-au bucurat de prezenţa câtorva nume sonore în arta fotografică, cum ar fi Ştefan Petrescu, Valentin Moscaliuc, Victor Rusu, dar şi de prezenţa maestrului Mihai Pînzaru PIM.

Fotografiile expuse de Ema şi Iustin sunt lucrări realizate, anul trecut, la Lille, cu ocazia participării la Festivalul Lille 3000, alături de alţi doi copii suceveni. Sunt expuse, de asemenea, şi fotografii realizate de Iustin Buculei la Paris, tot anul trecut, când a fost împreună cu Ansamblul Artistic „Arcanul” din Fundu Moldovei într-un turneu. „Sunt mândru de elevii mei şi apreciez că au talent, iar dacă vor şti să-şi folosească în continuare talentul cu care i-a înzestrat Dumnezeu, veţi mai auzi de ei, mult timp de-acum încolo”, a spus profesorul Valentin Moscaliuc, cel care-i coordonează pe Ema şi Iustin.

 

Prima expoziţie în „duet”

Maestrul Mihai Pînzaru PIM, un admirator al celor doi tineri fotografi, a apreciat strădania acestora, dar şi bucuria pe care o exprimă aceştia prin intermediul obiectivului aparatului foto. Ema şi Iustin nu sunt la prima expoziţie, ei au mai expus şi cu alte ocazii, chiar şi la Lille - anul trecut, însă este prima lor expoziţie în „duet”.

Săptămânal, cei doi mici artişti se întâlnesc la Palatul Copiilor Suceava cu cel care i-a introdus în lumea fotografiei, profesorul Valentin Moscaliuc. Pe lângă aceste expoziţii, elevii au obţinut numeroase premii la concursurile judeţene, naţionale şi chiar internaţionale, visul lor fiind de a dărui oamenilor imagini care să-i bucure. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 iulie.

Organizatorii evenimentului au fost Iulius Mall Suceava, Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina, Palatul Copiilor Suceava, Centrul Cultural Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Întâlnire cu Franţa”, expoziţie de fotografie la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Întâlnire cu Franţa”, expoziţie de fotografie la Iulius Mall5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei