Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Competiţie

Două sucevence, calificate la Festivalul „Tinereţii” Costineşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două eleve sucevence s-au calificate la Festivalul „Tinereţii” Costineşti, ediţia a VI-a. Ionela Bianca Scutariu, elevă în clasa a VII-a, şi Andreea Chiseliţă, în vârstă de 12 ani, vor reprezenta Suceava la secţiunea de muzică uşoară, respectiv muzică populară, în cadrul festivalului internaţional de muzică de la Costineşti, finală care va avea loc în perioada 4 – 15 august.

La preselecţia pentru finala concursului de muzică, care a avut loc la Gura Humorului, s-au prezentat peste o sută de copii şi tineri talentaţi din tot judeţul.

Eleva Bianca Ionela Scutariu, din Salcea, calificată la secţiunea muzică uşoară – categoria 10 – 14 ani, a fost descoperită şi îndrumată de profesoara Valentina Tablan - Popescu, cadru didactic la şcoala din Salcea – catedra de muzică. Valentina Tablan se ocupă şi de secţia de canto – popular din cadrul Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava, unde o are elevă pe Andreea Chiseliţă, cunoscută deja publicului pentru vocea deosebită şi stilul interpretativ cu care se prezintă pe scenă. „Sunt două eleve foarte talentate, cu care Suceava cred că are şanse să obţină premii în cadrul festivalului. Este o punte de lansare pentru ele”, a spus profesoara Tablan, amintindu-ne că Mihai Traistariu şi Giulia sunt doar două nume ale muzicii uşoare româneşti, care au fost descoperite la Festivalul „Tinereţii” Costineşti.

Trofeul festivalului este în valoare de 5.000 de lei. Câştigătorii premiilor I ale secţiunilor de interpretare şi creaţie vor participa în concertele organizate în cursul anului 2010. Pentru aceste concerte organizatorii asigură cazarea şi transportul participanţilor. Festivalul a debutat în 2004, fiind axat pe două secţiuni - de creaţie şi interpretare de muzică populară şi românească, cu participare internaţională. Ulterior, şi-a diversificat segmentele competiţionale prin includerea unei componente rock (Youth Rock Fest) şi dans contemporan şi clasic (Youth Dance Fest). În 2011 se doreşte includerea genurilor muzică clasică, hip-hop şi drum&base. Festivalul „Tinereţii” a promovat şi lansat peste 2.000 de copii şi tineri, cu vârsta cuprinsă între 6-25 de ani, din România, Republica Moldova, Germania, Italia, Belarus, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Kazahstan, China.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două sucevence, calificate la Festivalul „Tinereţii” Costineşti.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două sucevence, calificate la Festivalul „Tinereţii” Costineşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incredibil cata dezinformatie trimis de
( 5 iul 2010, 15:17:07
Am citit cu atentie acest articol, eu nu o sa va polologhiez atata cat este in articol insa o sa va spun doua lucruri clare: autoarea articolului este dezinformata total si am impresia ca a scris dupa ureche, scuze de aceste afirmatii! va scriu ca membru al juriului si ca persoana implicata direct in acesta actiune. in primul rand trebuiau puncatati elevii pregatiti de prof. maria macovei cu ajutarul careia am organizat acea preselectie si apoi cele doua fele care mai au mult de munca... asa ca va rog sa ma contactati si sa nu mai dezinformati publicul. daca vreti si cunoasteti purul adevar, majoritatea elevilor care au venit de la suceava la gura humorului au benefeciat de o slaba pregatire din paretea profesorilor... daca doriti mai multe amanunte contactati-ma, nu va faceti reclame gratuite. multumesc

catalin maximiuc
membru al juriului
2.   Important trimis de
( 5 iul 2010, 15:19:06
la festivalul TINERETII de la costinesti unt calificati aproape 10 copii din zona bunovinei, printre care probabil si cei doi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei