Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paştele în Bucovina

Manifestări organizate de CMB Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin-Emil Ursu, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, principalele manifestări organizate de instituţia muzeală suceveană circumscrise proiectului „Paştele în Bucovina”

 

Târgul de Paşte - artizani şi meşteri populari autentici

Proiectul, iniţiat şi promovat de Consiliul Judeţean Suceava, se derulează în intervalul 25 martie - 6 aprilie a.c., iar CMB Suceava se înscrie în programul de desfăşurare cu următoarele manifestări:

Mâine, la ora 16:00, în Piaţa 22 Decembrie din centrul municipiului Suceava se deschide Târgul de Paşte, manifestare la care, aşa cum a subliniat directorul general, Constantin-Emil Ursu, au fost invitaţi circa 80 de meşteri populari din judeţ şi din ţară, confirmând până acum participarea unui număr de 47 de artizani şi meşteri populari autentici, care vor prezenta, într-un „spaţiu limitat, dar mai compact decât anul trecut”, produse specifice momentului pascal, de la ouă încondeiate, la împletituri din nuiele.

 

Expoziţia de pictură Iosif Iser şi concert pascal susţinut de Grigore Leşe

Mâine, la ora 17:00, în saloanele Muzeului de Istorie va fi vernisată expoziţia de pictură Iosif Iser, expoziţie în care vor fi etalate 39 de lucrări care provin atât din muzee, cât şi din câteva colecţii particulare.

Expoziţia, care este realizată cu colaborarea Comunităţii Evreilor din Suceava, va fi prezentată de criticul de artă ieşean Valentin Ciucă.

Seara, la ora 19:00, la Catedrala Catolică va avea loc concertul pascal susţinut de Grigore Leşe, concert care, aşa cum a precizat Constantin-Emil Ursu, „este dedicat şi memoriei preotului Ştefan Babiaş”, fostul decan romano-catolic de Bucovina decedat cu câteva zile în urmă.

Grigore Leşe va interpreta piese folclorice la fluier, dobă, toacă, voce, acompaniat de Doina Lavric (voce, cobză), Zamfira Mureşan (voce) şi Gruia Stoia (orgă).

 

Cu trăsura de la Cetatea de Scaun la Biserica “Sfânta Cruce” Pătrăuţi

Începând din ziua de vineri, 26 martie a.c., se va putea circula cu trăsura cu cai pe traseul Cetatea de Scaun a Sucevei - Mănăstirea Dragomirna (cu o oprire de jumătate de oră şi cu posibilitatea de a lua masa la mănăstire) - Biserica “Sfânta Cruce” Pătrăuţi. Cele două trăsuri vor efectua curse, câteva zile gratuit, apoi contra cost, la preţul de 15 lei / persoană pentru adulţi şi 10 lei / persoană pentru copii.

Realizată împreună cu Direcţia Silvică Suceava (care pune la dispoziţie caii), acţiunea, care se extinde pe tot sezonul turistic, până la toamnă, vizează pe lângă promovarea unor monumente istorice (Cetatea de Scaun, ctitoria ştefaniană de la Pătrăuţi - care se află în patrimonial mondial UNESCO) şi autofinanţarea instituţiei muzeale sucevene.

 

Expoziţia “Sacralitatea ortodoxă în Bucovina”, lansare de carte, concert pop-opera şi concurs de desene realizate de copii

Vineri, 26 martie a.c., la ora 14:00, în Palatul Administrativ se deschide expoziţia cu genericul “Sacralitatea ortodoxă în Bucovina” (expoziţie spectaculoasă cu imagini din patrimoniul sacru reproduse pe 101 panouri de vinil), prilej cu care va avea loc lansarea volumului “Pelerinaj în spaţiul sacru bucovinean”, lucrare semnată de pr. Gabriel Herea, parohul Bisericii „Sfânta Cruce” din Pătrăuţi.

Duminică, 28 martie a.c., la ora 17:00, pe esplanada Casei de Cultură, este programat concertul pop-opera susţinut de cvartetul „Distinto”, iar miercuri, 31 martie a.c., la ora 12:00, la Casa Prieteniei, va fi prezentată expoziţia-concurs cu desene cu tematică pascală realizate de un număr de 170 de copii de la 19 şcoli din municipiu şi din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări organizate de CMB Suceava.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Manifestări organizate de CMB Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei