Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Istorie şi memorie

“File din istoria oraşului Siret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii sireteni Franz Pieszczoch şi Francisca-Iulia Pieszczoch au scos recent de sub tipar, la Editura Biblioteca „Mioriţa” din Câmpulung Moldovenesc, o lucrare de îndelungată şi laborioasă cercetare intitulată “File din istoria oraşului Siret”.

Aşa cum mărturisesc autorii în textul introductiv, „lucrarea nu este scrisă după canoanele tratatelor istorice, ci cuprinde câteva eseuri referitoare la cele mai variate aspecte din istoria oraşului Siret şi mai ales la cele care nu au fost abordate în studiile editate până în prezent”.

Structurată pe 12 capitole (care se cuvin menţionate pentru că circumscriu   reprezentativ istoria Siretului: Un oraş secular, Funcţiile oraşului medieval, Voievozi şi domnii siretene, Oraşul în viziunea călătorilor străini, Oraşul în cronicile sale, Toponimie şi istorie, Demografie şi istorie, Momente din istoria oraşului Siret, Siretul şi împrejurimile sale, Vârstele Siretului, Şcoala, Istorici despre oraşul Siret) lucrarea, care se încheie cu o cronică a localităţii  care cuprinde principalele evenimente care s-au petrecut între anii 950-2009, încununează cele peste 200 de articole şi studii vizând diverse aspecte din istoria oraşului Siret publicate până acum de prof. Franz Pieszczoch.

Autorii, care fac plecăciunea cuvenită contribuţiilor anterioare demersului lor la conturarea profilului istorico-social al Siretului (de la „Siretul în vremuri de demult”, de Simeon Reli, la „Siretul, vatră de istorie şi cultură românească” şi „Siretul şi împrejurimile”, de Ion Popescu Sireteanu), aduc, între altele, o serie de informaţii preţioase despre mozaicul etnic siretean (români, germani, poloni, armeni, evrei, ucraineni).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “File din istoria oraşului Siret”.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
“File din istoria oraşului Siret”3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei