Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

“Cum să uiţi o femeie”, de 8 Martie?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

City Gallery, din incinta Shopping CitySuceava, a găzduit luni, de Ziua Internaţională a Femeii, o lansare de carte.

O carte cu un titlu („Cum să uiţi o femeie”) pe care l-am aşezat, în contextul zilei alese pentru lansare, dar şi al locului în care s-a desfăşurat manifestarea (galeria de artă care oferea cadrul vizual cu expoziţia „Formă şi graţie”, dedicată zilei de 8 Martie) sub un semn de întrebare.

 

Întâlnire cu autorul cărţii, scriitorul Dan Lungu

Evenimentul, organizat de Asociaţia SEVA, Shopping City Suceava, Editura Polirom şi Librăriile Alexandria, le-a oferit participanţilor prilejul întâlnirii cu autorul cărţii, scriitorul Dan Lungu, un nume care s-a impus în literatura română contemporană.

Botoşănean de origine, Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori din noua generaţie, cărţile sale fiind traduse şi publicate în mai multe limbi. Romanul de debut, „Raiul găinilor” (2004), a fost patru luni în topul vânzărilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar ediţia germană a fost declarată, în decembrie 2007, cartea lunii în Germania. Recent, romanul a apărut în limba italiană şi este în curs de editare în limbile spaniolă, polonă şi bulgară.

 

O carte „despre dizolvarea mizantropiei şi recucerirea inocenţei”

Un alt roman de-al său, „Sunt o babă comunistă” (2007), se află în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea, iar versiunea franceză a cărţii a fost nominalizată la Premiile Jean Monnet (Franta, 2008).

Conferenţiar la Catedra de Sociologie a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, Dan Lungu, care a fost între anii 2001 şi 2002 redactor-şef al revistei „Timpul”, a urmat studii postdoctorale la Sorbona şi este redactor al revistei „Au Sud de l’Est”.

Cel de-al treilea roman al său,“Cum să uiţi o femeie”, este o carte „despre dizolvarea mizantropiei şi recucerirea inocenţei, despre toleranţă, despre cum se poate vorbi de Dumnezeu în ziua de azi”.

 

„Un roman extrem de seducător”, prezentat într-o expoziţie exclusiv dedicată femeii

Manifestarea, la care organizatorii şi-au întâmpinat invitatele cu flori, s-a desfăşurat, aşa cum am spus, în ambientul expoziţiei „Formă şi graţie”, desfăşurare vizuală care reuneşte circa 100 de lucrări realizate de membrii Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici, lucru subliniat în cuvântul de deschidere de subprefectul Angela Zarojanu.

Apreciat de conf. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc ca „un roman extrem de seducător”, care-a fost prezentat într-o expoziţie exclusiv dedicată femeii, cartea lui Dan Lungu s-a aşezat, cel puţin în viziunea noastră, a bărbaţilor, sub acest semn al întrebării: „Cum să uiţi o femeie”, de 8 Martie?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Cum să uiţi o femeie”, de 8 Martie?.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
“Cum să uiţi o femeie”, de 8 Martie?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei