Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mărţişor la Cernăuţi

„Un bucovinean în Brazilia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic humorean Radu Bercea, care este şi un pasionat fotograf, deschide duminică, 7 martie a.c., la sediul Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, o expoziţie de fotografie cu genericul „Un bucovinean în statul Parana - Brazilia”.

Expoziţia, organizată de Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului şi Liceul Particular Nr. 1 Suceava, cu sprijinul Direcţiei pentru Cultură Suceava şi al Consulatului General al României la Cernăuţi, cuprinde o selecţie de 71 de fotografii realizate de Radu Bercea,

care, cu doi ani în urmă, a parcurs peste 11.000 de km pentru a deschide în Brazilia o expoziţie de acuarelă (în care l-a avut partener pe pictorul Ioan Bodnar) intitulată „Bucovina, um belo jardim” („Bucovina, o frumoasă grădină”).

Expoziţia, care prezintă imagini exotice din perioada sejurului său brazilian, fotografii care fac parte din donaţia pe care Radu Bercea a făcut-o Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului, se înscrie în programul de acţiuni transfrontaliere al Liceului Particular Nr. 1 Suceava, program conturat de directorul Dan Lohănel şi prof. Roman Istrati.

Radu Bercea, care a fost ieri la Suceava pentru a obţine de la Direcţia de Cultură certificatul de export temporar pentru cele 71 de fotografii (care sunt înrămate în format A3), a spus că, după această manifestare expoziţională care va fi prezentată publicului cernăuţean până la sfârşitul lunii martie a.c., va organiza la Cernăuţi o expoziţie de acuarelă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Un bucovinean în Brazilia”.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
„Un bucovinean în Brazilia”4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toate cuvintele de lauda trimis de
( 4 mar 2010, 16:27:32
Un om care face cu pasiune si cu suflet arta! Merita toata recunostinta poporului.
Sincere felicitari!
2.   Un mare artist si un mare caracter! trimis de
( 4 mar 2010, 19:12:38
Radu Bercea cred ca este unul dintre mult prea putinii oameni in fata carora trebuie sa ne inclinam. Un mare artist, un om de o demnitate rar intalnita si de o frumusete morala coplesitoare! Felicitari si multumiri pemtru lectiile ce ni le da in fiecare clipa, noua, contemporanilor sai!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei