Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2010 - Anul XV, nr. 37 (4328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie internaţională

“Adevăr, compasiune, toleranţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava s-a deschis vineri expoziţia de artă vizuală cu genericul „Adevăr, compasiune, toleranţă”, manifestare organizată de Asociaţia Română de Qigong (ARQ) Falun Dafa România.

 

„Fiecare tablou - o poveste adevărată”

Expoziţia, care nu etalează tablouri originale, ci copii imprimate pe pânză (deşi acest lucru nu a fost specificat în materialele publicitare), o serie de lucrări create de un grup internaţional de artişti, membri ai mişcării Falun Gong sau Falun Dafa (disciplină tradiţională de meditaţie şi auto-îmbunătăţire a corpului şi a minţii interzisă în China, ţara de origine, din anul 1999), a fost prezentată până acum (aşa cum spun organizatorii) „în peste 40 de ţări din întreaga lume”.
Având ca motto „Fiecare tablou - o poveste adevărată”, expoziţia reuneşte lucrări care ilustrează valorile înalte ale Falun Gong, dar şi persecuţiile, abuzurile şi torturile la care au fost supuşi membrii acestei mişcări de către autorităţile chineze.

 

În ajunul Anului Nou Chinezesc

Organizată în ajunul Anului Nou Chinezesc (Anul Tigrului, potrivit calendarului astrologic) expoziţia reprezintă o modalitate paşnică prin care mesajul adepţilor Falun Gong străpunge blocada informaţională instituită de autorităţile chineze şi rezonează în întreaga lume.
Lucrările (între care şi unele realizate de artişti care au fost victime ale persecuţiei) prezentate cu titluri semnificative („În Armonie”, „Lotus Pur”, „Tribunalul Poporului”, „Zidul Roşu”, „Curaj de nezdruncinat”, „De ce?”, „O tragedie în China”...) sunt un vehicul prin care principiile şi valorile promovate de Falun Gong sunt difuzate sub genericul „Adevăr, compasiune, toleranţă”, atrăgând totodată atenţia asupra persecuţiilor şi atrocităţilor care se petrec şi astăzi în China.

 

„Arta are o forţă extraordinară de a transmite un mesaj”

Expoziţia, al cărei mesaj a fost prezentat de Beatrice Cristina Furman, vicepreşedintele ARQ Falun Dafa România şi de prof. Lia Melinte, ca partener şi co-organizator din partea publicaţiei „The Epoch Times”, poate fi vizitată până pe data de 21 februarie a.c.
Trei artişti suceveni Mihai Pînzaru - PIM, Ovidiu Ambrozie Bortă - BOA şi Cătălin Alexandru Chifan, au făcut o serie de consideraţii la vernisajul acestei manifestări. „Arta - aşa cum a spus Mihai Pînzaru - PIM - are o forţă extraordinară de a transmite un mesaj”. O expoziţie „cu tablouri care te cutremură” (PIM), „şocantă vizual, cu lucrări de un realism covârşitor” (Chifan), o expoziţie care trezeşte „compasiune faţă de victimele acestei mişcări”, dar şi „admiraţia şi respectul” faţă de artiştii care au realizat lucrările (BOA).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Adevăr, compasiune, toleranţă”.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
“Adevăr, compasiune, toleranţă”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei