Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestări

Zilele Eminescu la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Zilelor Eminescu, care se desfăşoară anual la Fălticeni la mijlocul lunii ianuarie, sunt programate, pe lângă manifestările dedicate marelui poet din şcolile generale şi cele trei licee, două întâlniri ale iubitorilor de poezie în spaţii destinate culturii.

 

Senioarele l-au omagiat pe Eminescu

Pentru că vineri, 15 ianuarie, s-au împlinit 160 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” Fălticeni a avut loc, joi, întâlnirea lunară a senioarelor fălticenene din cadrul proiectului ce vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii pensionarelor din urbea de pe Şomuz.
În cadrul proiectului, desfăşurat în colaborare cu Asociaţia Naţională a Femeilor Ortodoxe Române, Filiala Fălticeni (asociaţie care numără în prezent 320 de membri) sunt discutate subiecte culturale, istorice, medicale, religioase.
Aşa cum era firesc, la întâlnirea din această săptămână a fost omagiat poetul Mihai Eminescu. Au pregătit intervenţii profesoara Sorana Dorneanu (Dor de Eminescu), poeta Coca Udişteanu şi profesoara Mioara Gafencu. În partea a doua a evenimentului a avut loc o audiţie muzicală pe versuri eminesciene, iar invitatele au recitat din creaţia poetului. Participantele la eveniment, dar şi cititorii Bibliotecii Municipale au vizitat expoziţia de carte amenajată în holul bibliotecii, expoziţie ce ilustrează viaţa, activitatea şi opera poetului Mihai Eminescu.
La Muzeul de Artă „Ion Irimescu” au avut loc două manifestări culturale. Prima, organizată de Clubul Copiilor, a inclus în program un spectacol dedicat lui Eminescu, un simpozion în care s-a vorbit despre marele poet naţional şi opera sa şi un recital de muzică şi poezie eminesciană. A doua manifestare, o seară muzicală, i-a avut ca protagonişti pe elevii Colegiului Naţional „Nicu Gane” şi pe inspectorul şcolar Eleonora Bulboacă.

 

Eminescu, omagiat şi de jandarmi

Aniversarea celor 160 de ani de la naşterea poetului, scriitorului, filosofului, jurnalistului Mihai Eminescu nu putea trece neobservată în rândul cadrelor şi elevilor Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.
Joi, 14 ianuarie, începând cu ora 17.00, cei 150 de elevi, cărora li s-au adăugat cadrele unităţii, şi-au amintit de biografia poetului Mihai Eminescu şi au adus un omagiu marelui poet.
„Pe întinsul lac albastru/ Oglindea timid un astru/ Întinzându-şi aripile/ Şi plângându-şi clipele”, „Corpul tău… e ca o lună/ Peste-a cerului stăpână,/ Doar c-o unduire lină/ Umpli-un suflet de lumină.”… sunt doar câteva exemple dintre creaţiile originale prezentate de elevi.
„La amurg, într-o atmosferă propice meditaţiei, ne-am bucurat sufletele cu fragmente celebre din lirica eminesciană înregistrate, în interpretarea actorilor Adrian Pintea şi Mircea Albulescu, care au dat glas gândurilor atât de actuale ale filosofului din Scrisoarea III”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al unităţii, lt. Irina Ipate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Eminescu la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Zilele Eminescu la Fălticeni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei