Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Observatorul astronomic

Colinde la porţile cerului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Observatorul astronomic, obiectiv care funcţionează în administrarea Catedrei de Geografie din cadrul Facultăţii de Istorie-Geografie a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, au sosit ieri colindătorii.

 

Sub bradul cu ghirlande din floricele de porumb

Colindători din mai multe locuri s-au întâlnit în sala multifuncţională de la etajul clădirii, în jurul bradului împodobit numai cu podoabe naturale, mere, nuci şi ghirlande făcute din floricele de porumb.
Au sosit, venind tocmai dintr-un cătun înzăpezit din zona de munte, 13 copii de la Şcoala Spărturi 2, din comuna Vatra Moldoviţei, însoţiţi de învăţătoarea Maria Buburuzan, dar şi de câţiva părinţi şi o bunicuţă, copii care încheie acum un proiect, intitulat „Precum în cer, aşa şi pe pământ”, derulat cu observatorul astronomic sucevean.
Li s-au alăturat, pentru a colinda la porţile cerului care se deschid sub cupola Observatorului, 30 de copii de la centrele de plasament „Colţ Alb” şi „Speranţa”, însoţiţi de referentul pentru educaţie Ortansa Corduneanu şi studentul Florin Moroşan.

 

Expoziţie cu lucrări artizanale realizate de copii

În sala în care se afla şi o expoziţie cu lucrări de artă aplicată şi colaje cu tematică astronomică, realizate în cadrul proiectului de copiii din cătunul montan (lucrări cu titluri ca „Galaxie”, „Stele căzătoare”, „Calea Robilor” sau „Cerul deasupra satului meu”), dar şi un grupaj de piese artizanale (ceramică, trăistuţe din material textil, podoabe de brad) executate de copiii de la Centrul de zi Blijdorp Suceava (care au derulat şi ei în acest an un proiect cu Observatorul astronomic, intitulat „Să cunoaştem universul”) s-a desfăşurat reprezentaţia de colinde şi recitări.
În afara membrilor colectivului observatorului (în frunte cu şeful acestui obiectiv, Mariana Gavrilescu) colindătorii au fost întâmpinaţi de o „Gazdă” şi un „Găzdoi”, reprezentaţi prin frumoase şi vechi costume populare etalate pe două panouri.

 

Colăcei, mere, nuci şi pacheţele cu daruri

Colindătorii de la Şcoala Spărturi 2, îmbrăcaţi în port popular, încălţaţi cu opinci şi cu trăistuţe pe umăr (care au colindat atât în limba română, cât şi în ucraineană), au adus în dar partenerilor de la Observator o prăjitură tradiţională cu nucă şi mac numită „Scutecele lui Iisus”.
Toţi copiii care au colindat sub cupola Observatorului au primit cadouri, colăcei, mere, nuci, dar şi pacheţele cu daruri oferite de un generos sponsor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colinde la porţile cerului.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Colinde la porţile cerului5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei