Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Muzeul de Istorie

Simpozion naţional şi expoziţie de fotografii din campania armatei române pentru apărarea României Mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Complexul Muzeal Bucovina, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava organizează, în intervalul 26-28 noiembrie a.c., un Simpozion naţional dedicat împlinirii a 650 de ani „de când a început Ţara Moldovei” şi 90 de ani de la campania militară pentru apărarea României Mari.
În cadrul manifestării, care se va desfăşura pe secţiuni (Arheologie, Artă şi civilizaţie medievală - Ediţia a XVI-a şi Bucovina - File de istorie - Ediţia a XI-a), va fi organizată şi o expoziţie de fotografie cu genericul „1919 - În apărarea României Mari - O campanie pentru pacea Europei (un război pe nedrept uitat)”, care va prezenta, în premieră la Suceava, imagini din acţiunile militare desfăşurate de armata română în Transilvania şi Ungaria (campania începută cu ofensiva din Ardeal şi pe Tisa, urmată de înfrângerea armatei maghiare şi ocuparea Budapestei în data de 3 august 1919).
Fotografiile, care provin din patrimoniul CMB Suceava şi din colecţiile Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, surprind scene de luptă, momente de repaus, figuri de oameni politici şi comandanţi militari.
Aşa cum ne-a spus organizatorul expoziţiei, istoricul dr. Mihai Aurelian Căruntu, de un deosebit interes pentru publicul sucevean vor fi imaginile (reproduse şi expuse în fotocopii de dimensiuni mari) care vizează Divizia a 7-a Infanterie, din cadrul căreia făcea parte Regimentul 16 Fălticeni, care a participat la această campanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpozion naţional şi expoziţie de fotografii din campania armatei române pentru apărarea României Mari.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Simpozion naţional şi expoziţie de fotografii din campania armatei române pentru apărarea României Mari5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei