Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2009 - Anul XIV, nr. 233 (4219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Direcţia pentru Cultură Suceava

Destinaţia sumelor încasate din eliberarea de avize

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul coordonator al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DCCPCN) Suceava, Daniel Hrenciuc, a făcut câteva precizări cu privire la utilizarea sumelor încasate din eliberarea avizelor pentru lucrări de construire în zonele de protecţie a monumentelor istorice (delimitate de Planurile urbanistice zonale ale localităţilor) de pe teritoriul judeţului de competenţă.

 

Fonduri administrate în regim extra bugetar

„Mulţi dintre beneficiarii serviciului de avize - a spus Daniel Hrenciuc - au fost şi sunt încă surprinşi de necesitatea acestor avize şi de cuantumul acestora. Ceea ce nu ştiu aceşti beneficiari, persoane fizice şi juridice, de stat sau de drept privat, este destinaţia acestor fonduri administrate în regim extra bugetar, conform prevederilor legale, respectiv HG 387/2003”.
Directorul coordonator al DCCPCN Suceava, care a declarat că în acest an s-au strâns până în prezent cca. 30.000 de lei din eliberarea avizelor, a precizat că „aceste sume sunt drămăluite judicios, după necesităţi, iar destinaţia lor este exclusivă: punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional”.

 

Finanţarea unor lucrări de reamenajare, conservare şi restaurare a obiectivelor de patrimoniu

Reliefând faptul că Suceava este un judeţ care dispune de un patrimoniu foarte bogat („este singurul judeţ cu şapte biserici de zid pictate înscrise în listele UNESCO, judeţul care are 32 de biserici de lemn, dar şi numeroase monumente laice, cum sunt clădirea Prefecturii, Palatul de Justiţie, muzeele din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc sau cazinoul Băilor din Vatra Dornei”) el a subliniat că de-a lungul timpului prin DCCPCN Suceava s-au finanţat o serie de lucrări de reamenajare, conservare şi restaurare a unor asemenea obiective.
S-au dat ce exemplu în acest sens dotarea şi reamenajarea Muzeului Mănăstirii Dragomirna, reamenajarea muzeului şi depozitului de icoane de la Suceviţa, restaurarea clopotniţei bisericii din Ilişeşti, conservarea învelitorii Bisericii Sf. Nicolae a Mănăstirii Probota şi realizarea acoperişului de protecţie a ruinelor din incinta mănăstirii.

 

„Banii sunt puţini, necesarul este imens...”

„Deloc lipsită de importanţă - a spus Daniel Hrenciuc - este promovarea patrimoniului cultural naţional prin publicaţiile editate fie ca unici finanţatori, fie în colaborare cu alte instituţii specializate”.
„Banii sunt puţini, mai ales în acest an, necesarul este imens şi poate tocmai de aceea grija pentru fiecare leu pe care îl avem, sau ar fi trebuit să îl avem, este pe măsură”, a încheiat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Destinaţia sumelor încasate din eliberarea de avize.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Destinaţia sumelor încasate din eliberarea de avize3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei