Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În cursă pentru fonduri

Trei monumente istorice din judeţul Suceava, în competiţia Programului „Restaurare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei monumente istorice din judeţul Suceava sunt înscrise în competiţia Programului „Restaurare”, campanie promovată de TVR 1 la nivelul întregi ţări pentru obţinerea fondurilor necesare pentru salvarea, restaurarea şi punerea în valoare a unui obiectiv patrimonial.

 

Curtea Domnească şi bisericile din Părhăuţi şi Reuseni

Daniel Hrenciuc, directorul coordonator al Direcţiei pentru Cultură Suceava, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că, în cadrul acestei competiţii, în care au intrat 30 de monumente (selectate cu ajutorul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice), obiective care se află în administrarea unor primării şi consilii locale care doresc să le integreze în circuitul public, se află Curtea Domnească din Suceava şi bisericile „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Părhăuţi şi „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” din Reuseni.
Potrivit Programului „Restaurare”, care este promovat de TVR 1 în fiecare duminică la ora 16:00, zece dintre acestea, care vor întruni voturile telespectatorilor, vor intra în finala care se va desfăşura pe data de 1 decembrie a.c.

 

Apel către cetăţeni de a nu rămâne pasivi

În acest sens, organizatorii au pus la dispoziţie, în reţeaua Romtelecom, numărul de telefon 0900-160-440 şi SMS 1388 - cu valabilitate în toate reţelele de telefonie mobilă - cu tariful unic de 0,95 euro, cu TVA inclus.
Din cele zece obiective, tot prin votul telespectatorilor, va fi desemnat cel pentru care se va organiza un teledon pentru strângerea fondurilor necesare salvării, restaurării şi punerii în valoare a monumentului respectiv.
Pentru ca unul din cele trei monumente sucevene să se claseze în fruntea competiţiei şi să beneficieze de fondurile strânse prin teledon, Daniel Hrenciuc lansează un apel către cetăţeni de a nu rămâne pasivi, ci de a se implica, a suna la telefon şi a trimite SMS-uri (la numerele care va fi anunţate şi în cadrul emisiunii de promovare) pentru susţinerea monumentelor sucevene.

 

Ansamblul Curţii Domneşti va fi susţinut de Andreea Marin

El a subliniat că ansamblul Curţii Domneşti, care este „un monument unic la Est de Carpaţi”, pentru care Direcţia de Cultură Suceava s-a implicat „deocamdată metodologic şi prin consultanţă de specialitate pentru demararea unui proiect de valorificare a potenţialului turistic”, va fi susţinut de cunoscuta prezentatoare de televiziune Andreea Marin.
„Prin punerea în valoare a acestui ansamblu istoric - a spus el - Suceava va dobândi astfel un al doilea pol de atracţie turistică, similar Cetăţii de Scaun”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei monumente istorice din judeţul Suceava, în competiţia Programului „Restaurare”.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trei monumente istorice din judeţul Suceava, în competiţia Programului „Restaurare”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei