Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2009 - Anul XIV, nr. 208 (4194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

4-6 septembrie

Colocviul Naţional de Fizică „Evrika! - Cygnus”, ediţia a XV-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 4-6 septembrie, la Suceava are loc cea de-a XV-a ediţie a Colocviului Naţional de Fizică “Evrika! - Cygnus”, cu participare internaţională.
Deschiderea oficială a avut loc ieri, la ora 17:00, în Aula Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.
Tematica principală este „Fizica - propulsor al realizărilor tehnice şi tehnologice de performanţă”. La această ediţie, lucrările se vor desfăşura în cadrul a şapte secţiuni, care includ o largă varietate a problemelor ce preocupă profesorii, cercetătorii şi managerii din domeniu. Manifestarea îşi are originea în anul 1994, când prima sa ediţie a avut loc la Brăila, la iniţiativa redacţiei revistei de fizică Evrika şi este destinată cu precădere studiului fizicii la nivel preuniversitar şi universitar din România.
Judeţul Suceava găzduieşte pentru a şaptea oară întrunirea colocvială care de la un an la altul şi-a lărgit aria de cuprindere, iar în acest an, prin intermediul unor videoconferinţe, vor participa reprezentanţi din Republica Moldova, Ucraina, Canada, SUA, Anglia şi China.
Comisia de organizare, din care fac parte mai mulţi profesori, membri ai Societăţii Cygnus, respectiv Lucian Lungu, Victor Şutac, Romulus Sfichi, Dumitru Constantin şi Sorin Golda, şi-a exprimat bucuria că „într-o perioadă de austeritate economică mai există oameni care nu se lasă copleşiţi de necazuri, continuând să slujească cu fidelitate această fascinantă ştiinţă şi disciplină de învăţământ - fizica”. Manifestarea este susţinută anual de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Societatea Română de Fizică şi de Asociaţia Profesorilor de Fizică din Învăţământul Preuniversitar din România.
Concomitent cu Colocviul „Evrika! - Cygnus” are loc şi Concursul Naţional de Astronomie “Bucovina priveşte cerul”, manifestare înscrisă în calendarul Ministerului Educaţiei, coordonată de profesorul Petru Crăciun de la Colegiul Agricol Fălticeni, coordonator cerc Astronomie de la Clubul Copiilor Fălticeni, şi profesorul Victor Şutac de la Palatul Copiilor Suceava. Cu această ocazie va fi vernisată o expoziţie de fotografie, vor fi prezentate referate pe teme de astronomie şi vor fi făcute observaţii astronomice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colocviul Naţional de Fizică „Evrika! - Cygnus”, ediţia a XV-a.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Colocviul Naţional de Fizică „Evrika! - Cygnus”, ediţia a XV-a3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei