Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Premieră la Suceava

Salonul de artă mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava a avut loc marţi după-amiază, vernisajul „Salonului de artă mică”.

 

Un spectacol cromatic echilibrat

Organizat în premieră la Suceava de către membrii filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici din România, salonul reuneşte circa o sută de lucrări (pictură, grafică, tapiserie, metalo-plastie), realizate de un număr de 18 creatori plastici.
Puse în valoare printr-o panotare profesionistă, lucrările, care se remarcă prin pecetea stilistică proprie fiecărui creator, alcătuiesc împreună un spectacol cromatic echilibrat, care se deschide prietenos ochiului privitorului.

 

„Un mic colţ de rai”

Au fost prezenţi la vernisaj, alături de cea mai mare parte a artiştilor expozanţi şi de cei câţiva fideli iubitori ai actului cultural, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie (care a mărturisit că şi-a îngăduit să facă „o pauză frumoasă” de la serviciu „pentru a respira aerul rafinat al acestei expoziţii”) şi directorul coordonator al Direcţiei pentru Cultură, Daniel Hrenciuc (care s-a declarat „un admirator şi un susţinător al artelor”).
O expoziţie care, după cum a remarcat Vasile Ilie, a transformat galeria suceveană „într-un mic colţ de rai”, pentru care i-a felicitat pe artiştii expozanţi.

 

Lucrări de dimensiuni mici, menite să învioreze prin cromatică şi formă interioarele de locuit

Aşa cum a subliniat Lucia Puşcaşu, preşedintele filialei artistice sucevene, nu este vorba de o expoziţie de miniaturi (întrucât lucrările prezentate nu se înscriu prin dimensiuni acestei categorii artistice), ci de lucrări mici, menite să învioreze prin cromatică şi formă interioarele de locuit.
O desfăşurare expoziţională diversă în care se regăsesc toate genurile (portret, compoziţie, peisaj...), cu lucrări de dimensiuni mici în care artista plastică Iulia Andrieş ne-a îndemnat să căutăm şi monumentalul, pentru că arta monumentală nu vizează doar mărimea proporţiilor.
 

O adevărată provocare vizuală

Cei 18 creatori plastici (Iulia Andrieş, Iulian Asimionesei, Gabrel Baban, Cătălin Alexandru Chifan, Geta Gheorghiu, Eugenia Goraş, Veronica Gridinoc, Viorel Grigoraş, Marcela Larionescu, Simona Mera, Neculai Moroşan, Viorica Moruz, Mihai Pînzaru PIM, Puşa Pîslaru, Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu, Camelia Rusu Sadovei, Anghel Vasile Siminiuc) au realizat, prin armonii cromatice orchestrate, o adevărată provocare vizuală.
Expoziţia rămâne pe simeze până la jumătatea lunii septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul de artă mică.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Salonul de artă mică5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei