Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Prima zi de spectacol

„Viforul”, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa cum au „pohtit” publicul, organizatorii celei de-a IV-a ediţii a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, duminică, „la 19 ceasuri spre asfinţit”, în Cetatea de Scaun a Sucevei a avut loc „izvodirea actoricească <Viforul>”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea.

 

Debutul festivalului medieval

Prima reprezentaţie a spectacolului (pentru că piesa s-a repetat luni şi se joacă şi astăzi, la aceeaşi oră, pe scena din curtea interioară a cetăţii) a constituit debutul festivalului medieval, care se desfăşoară la Suceava pe parcursul acestei săptămâni.
Fiind vorba de prima zi a manifestărilor, chiar dacă deschiderea oficială a festivalului („deschiderea porţii celei mari”, cum glăsuieşte invitaţia) este programată pentru seara de vineri (21 august a.c., la ora 17:30), au fost prezenţi, spre a saluta publicul şi pe toţi cei implicaţi în buna desfăşurare a activităţilor din program, reprezentanţii organizatorilor, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, viceprimarul municipiului, Viorel Seredenciuc, şi directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin Emil Ursu.

 

Cu decorul realizat anul trecut pentru piesa „Apus de soare”

Pentru punerea în scenă a celei de-a doua piese de teatru din trilogia lui Barbu Ştefănescu Delavrancea, colectivul Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani a uzat de acelaşi decor pe care l-a realizat anul trecut, când în cadrul celei de-a III-a ediţii a festivalului a interpretat, în Cetatea de Scaun a Sucevei, piesa „Apus de soare”.
Aşa că, având ca fundal zidurile cetăţii drapate cu pânză neagră, pe care se profilau siluete albe de sfinţi, a fost prezentat publicului spectacolul care ilustrează impasul şi degringolada cârmuirii Moldovei de către Ştefăniţă Vodă, când poftele şi dorinţele individuale au trecut înaintea idealurilor obştei, iar dreptele întocmiri ale bunicului său, Ştefan cel Mare, au fost zguduite de viforul cârmuirii tânărului domn.

 

Spectatori, într-un număr care a depăşit aşteptările organizatorilor

În ceea ce priveşte publicul, acesta s-a arătat interesat de debutul manifestărilor circumscrise festivalului, spectatorii fiind prezenţi la prima reprezentaţie a „Viforului” într-un număr care a depăşit aşteptările organizatorilor.
Curtea interioară a cetăţii, în care a avut loc spectacolul, a fost plină, fiind ocupată de peste 400 de spectatori, din care 250 dispuneau de locuri pe scaune şi bănci.
Acestora li s-au alăturat temporar, asistând la fragmente din piesă, mulţi vizitatori ai cetăţii, între care s-au aflat şi câteva tinere perechi, miri şi mirese, cu tot alaiul lor de nuntaşi.

 

3.200 lei, încasări pentru prima zi de spectacol

O primă zi fructuoasă pentru organizatorii festivalului, o zi cu satisfacţii pentru actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, care au avut parte de un public numeros la spectacol, din care au făcut parte mulţi copii, care s-au aşezat jos, în faţa primului rând de scaune, şi au urmărit piesa cu interes, bucurându-se şi aplaudând.
Aşa cum am aflat ieri de la directorul general al CMB Suceava, Constantin Emil Ursu, încasările pentru prima zi de spectacol în cetate s-au ridicat la circa 3.200 lei, în condiţiile în care preţul biletelor de intrare este de cinci lei pentru adulţi şi trei lei pentru pensionari, studenţi şi copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Viforul”, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Viforul”, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei