Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2009 - Anul XIV, nr. 179 (4165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

La Horodnic de Sus

Vernisajul expoziţiei „Bucovina, trecut, prezent şi viitor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a IV-a ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură „Bucovina, trecut, prezent şi viitor”, care s-a desfăşurat în comuna Horodnic de Sus, în intervalul
20 iulie - 1 august a.c., s-a încheiat cu vernisajul expoziţiei în care au fost etalate lucrările realizate de artiştii participanţi.

 

14 creatori plastici, pictori amatori şi profesionişti

Tabăra, al cărei iniţiator şi organizator a fost prof. Ioan Bodnar, consilier la Prefectura Judeţului Suceava, vicepreşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România (UUR) şi preşedintele UUR - Ţinutul Bucovina, a reunit un număr de 14 creatori plastici, pictori amatori şi profesionişti, care reprezintă şapte ţări din continentul european şi trei minorităţi etnice din România.
Pentru ediţia din acest an s-a obţinut finanţare printr-un proiect înaintat Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, tabăra fiind în acelaşi timp sprijinită şi susţinută financiar de Uniunea Ucrainenilor din România.

 

O expoziţie „minunată şi valoroasă”

Vernisajul a avut loc în locaţia de desfăşurare a taberei, Hanul Voievozilor, amplasat la extremitatea nord-estică a comunei Horodnic de Sus, pe marginea DN2E, către Voitinel.
Cele circa 70 de lucrări prezentate (realizate în culori de ulei, culori acrilice sau acuarele) au fost expuse în careul terasei interioare a hanului.
O tabără la care au participat „oameni minunaţi, valori ale artei plastice contemporane” şi o expoziţie „minunată şi valoroasă”, aşa cum a remarcat la vernisaj prof. Ioan Bodnar.

 

Limbajul universal al artei

Lucrările celor şapte artişti din România (din care trei sunt reprezentanţi ai unor minorităţi etnice) - Ioan Bodnar (ucrainean), Eugen Sandu Raportoru (rom), Iulian Dziubinski (polonez), Maria Falie, Costică Onuţă, Radu Bercea şi Nicoleta Zagura, şi ale celor şapte artişti străini, Emilia Boiadjieva şi Iulyan Peev (Bulgaria), Roman Kharevsky (Cehia), Irena Gayatri Horvat (Croaţia), Alexandr Zintchenko (Federaţia Rusă), Lojze Kalinsek (Slovenia) şi Petru Asimionesi (Ucraina), s-au aliniat prietenos pe simeze.
„Ceea ce vedeţi - a spus Ioan Bodnar - este liantul nostru, semnul prieteniei şi colaborării unor oameni care vorbesc limbi diferite, dar care se înţeleg prin limbajul universal al artei”.

 

Expoziţie itinerantă şi catalog ilustrat

Toţi artiştii participanţi, precum şi cei care au sprijinit şi au promovat proiectul acestei tabere, au primit diplome de participare şi cadouri simbolice.
Expoziţia, care va rămâne o săptămână la Hanul Voievozilor, va fi apoi itinerată prin mai multe localităţi din judeţul Suceava.
Ca plan de perspectivă, se doreşte realizarea unui catalog ilustrat cu lucrările executate în tabără, precum şi prezentarea expoziţiei în ţările artiştilor prezenţi la această ediţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei „Bucovina, trecut, prezent şi viitor”.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Vernisajul expoziţiei „Bucovina, trecut, prezent şi viitor”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei