Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începând de mâine

Târgului Meşterilor Populari, în incinta Muzeului Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, care se va desfăşura în intervalul 31 iulie - 2 august a.c., se deschide mâine, la ora 12:00, în incinta Muzeului Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei.

 

Sunt aşteptaţi să participe circa 100 de artizani şi meşteşugari din întreaga ţară

La ediţia din acest an au fost invitaţi să participe peste 170 de meşteri din întreaga ţară şi, aşa cum a spus directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin Emil Ursu, dintre aceştia circa 40% vor fi prezenţi acum pentru prima oară la Suceava.
Aşteptările sunt ca din numărul total al meşterilor populari contactaţi să răspundă invitaţiei şi să participe la târg circa o sută de artizani şi meşteşugari din întreaga ţară, între care şi practicanţii unor meşteşuguri pitoreşti, precum argintarii şi cazangiii romi.

 

Sarmalele cu mămăliguţă, plăcinte poale-n brâu şi afinată

Odată cu deschiderea târgului va începe să funcţioneze, în muzeul în aer liber, şi hanul din „Crâşma lui Moş Iordache” (casa din Şaru Dornei), care va oferi publicului consumator mâncăruri şi băuturi tradiţionale, din care nu vor lipsi sarmalele cu mămăliguţă, plăcintele poale-n brâu şi afinata.
Funcţionarea acestei „crâşme” (care a fost dotată cu mobilier, tacâmuri, etc. şi pentru care s-a amenajat o bucătărie) se circumscrie proiectului „Hanurile rurale ale Europei”, pe care Suceava îl dezvoltă cu regiunea italiană Abruzzo.

 

Spectacole folclorice, zilnic, începând cu orele 16:30

Pe parcursul desfăşurării târgului, vor fi organizate zilnic, începând cu orele 16:30, pe scena din incinta Muzeului Satului Bucovinean, şi spectacole folclorice.
Alături de ansamblurile şi formaţiile locale (ca cele din comunele Moara, Salcea şi Iaslovăţ) a fost invitat să participe Ansamblul „Romanaţi” din Caracal, renumit pentru dansul „Căluşarilor”, singurul dans popular românesc care a fost inclus în patrimoniul imaterial UNESCO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgului Meşterilor Populari, în incinta Muzeului Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Târgului Meşterilor Populari, în incinta Muzeului Satului Bucovinean4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei