Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iul 2009 - Anul XIV, nr. 154 (4140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia pentru Cultură Suceava

Măsuri de ordin organizatoric şi acţiuni prioritare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În prima conferinţă de presă organizată după instalarea în fruntea Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Suceava, directorul coordonator, Daniel Hrenciuc, a făcut câteva precizări cu privire la măsurile de ordin organizatoric care s-au întreprins în instituţie şi a vizat acţiunile prioritare.

 

Declaraţiile de avere ale personalului, pe site-ul instituţiei

Subliniind faptul că a fost numit în funcţia de director coordonator începând cu data de 2 iunie a.c. şi a preluat efectiv conducerea DCCPCN Suceava din 8 iunie a.c., Daniel Hrenciuc a semnalat că au fost publicate pe site-ul instituţiei declaraţiile de avere ale personalului, s-au stabilit o serie de atribuţii şi sarcini noi (care derivă din fişa postului) celor 12 angajaţi şi s-a fixat programul de audienţe cu publicul.

 

Înfiinţarea şi amenajarea unui muzeu la Mănăstirea Probota

Menţionând că unul din obiectivele sale prioritare este mediatizarea activităţii instituţiei şi anunţând că îşi propune organizarea la interval de două săptămâni a unor conferinţe de presă, Daniel Hrenciuc a prezentat, ca principala acţiune din programul de activităţi a DCCPCN Suceava, înfiinţarea şi amenajarea unui muzeu la Mănăstirea Probota.
Accentuând faptul că Biserica Sf. Nicolae a Mănăstirii Probota, prima ctitorie a voievodului Petru Rareş (1530), face parte din Patrimoniul Mondial, fiind restaurată cu fonduri UNESCO, Daniel Hrenciuc a declarat că amenajarea unui muzeu („pentru care există un spaţiu mai generos ca la Dragomirna”) „va spori atractivitatea acestei mănăstiri”.

 

Costurile reabilitării acoperişului de la Probota, 35.000 lei

În acest sens, el a avut deja discuţii pentru un parteneriat cu directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, stabilind concret care va fi implicarea fiecărei instituţii.
Întrucât, aşa cum a precizat el, „acoperişul riscă să se degradeze”, au fost estimate şi costurile reabilitării la suma de cca. 35.000 lei.
„Ne-am pus de acord asupra ce va face fiecare”, a spus el, adăugând că primul pas este realizarea unui proiect pentru amenajarea acestui muzeu care va pune în valoare obiecte de cult datând din sec. XV-XVII (veşminte bisericeşti, cărţi vechi, etc).

 

Direcţia pentru Cultură Suceava rămâne implicată în organizarea Festivalului „Întâlniri Bucovinene”

Accentuând faptul că instituţia pe care o coordonează „nu mai finanţează acţiuni culturale”, Daniel Hrenciuc a făcut recomandarea ca cei care-şi propun să organizeze astfel de acţiuni să se adreseze şi să depună proiecte la Fondul Cultural Naţional.
Direcţia pentru Cultură Suceava (care, aşa cum a spus directorul coordonator, „colectează din diferite surse diverse sume”) rămâne implicată în organizarea Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” („vom face demersuri câtre Ministerul Culturii şi Cultelor pentru a finanţa acest festival”) şi va asigura fondurile pentru tipărirea unei importante lucrări monografice dedicată Bisericii Sf. Gheorghe - Mirăuţi, prima Mitropolie a Moldovei, care-l are ca autor pe arheologul sucevean Ion Mareş, precum şi a unui calendar al credinţelor şi tradiţiilor populare din Bucovina, întocmit de etnologul Mihai Camilar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de ordin organizatoric şi acţiuni prioritare .
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Măsuri de ordin organizatoric şi acţiuni prioritare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei