Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

„Culorile Bucovinei” pe simeze rădăuţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă din municipiul Rădăuţi s-a deschis zilele trecute expoziţia Taberei internaţionale de creaţie „Culorile Bucovinei”.

 

66 de lucrări pe simezele galeriei rădăuţene

Tabăra, organizată de Asociaţia Art & Heritage şi Centrul Cultural Nicolae Bălcescu din Bucureşti împreună cu Pensiunea „Memory” de la Suceviţa, a reunit un număr de 25 de participanţi, artişti plastici consacraţi din 12 ţări (11 de pe continentul european şi una din Africa).
Desfăşurată în intervalul 22 - 31 mai a.c., tabăra circumscrisă unui proiect cu menirea de „a promova siturile patrimoniului mondial UNESCO din Bucovina” şi de a contribui la „educarea comunităţii locale în vederea salvgardării şi conservării patrimoniului cultural tangibil şi intangibil” s-a încheiat cu organizarea unei expoziţii, care a etalat pe simezele galeriei rădăuţene 66 de lucrări realizate de artiştii participanţi.

 

Rădăuţiul, „un loc pe harta Europei în care pictorii se pot întâlni”

Creatori din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Federaţia Rusă, Finlanda, Franţa, Georgia, Nigeria, Portugalia, Republica Moldova, România şi Ucraina s-au prezentat la întâlnirea cu publicul, întâlnire de la care nu au lipsit organizatorii, oficialităţile locale, reprezentanţi ai breslei artistice sucevene şi bineînţeles publicul iubitor şi avid de frumos.
Aşa cum a remarcat în alocuţiunea de la deschiderea manifestării primarul municipiului, Aurel Olărean (care a salutat participanţii şi a felicitat organizatorii), „expoziţia este cu totul altfel decât ceea ce s-a putut vedea până acum în oraşul nostru”, opinie susţinută şi de deputatul Eugen Constantin Uricec, care a subliniat că, dacă nu rămâne doar o acţiune singulară şi va fi continuată, Rădăuţiul poate deveni „un loc pe harta Europei în care pictorii se pot întâlni”.

 

„Ca o cometă prin Bucovina”

Un bun prilej de întâlnire între artiştii străini şi artiştii bucovineni a fost chiar această tabără, pe de o parte, prin cooptarea prof. Ioan Bodnar, care a fost singurul bucovinean care a participat cu lucrări în expoziţie, pe de alta prin contactele care s-au stabilit la vernisaj, sculptorul Mircea Dăneasă fiind unul dintre cei care s-a întâlnit şi a conversat cu expozanţii.
O tabără şi o expoziţie care va avea reverberaţii multiple, o iniţiativă apreciată şi de părintele Ilie Sfîrnaciuc, de la Catedrala Ortodoxă din Rădăuţi, pentru care trecerea „ca o cometă prin Bucovina” a pictorilor străini a lăsat în urmă o „rază de lumină” din care am reuşit să „furăm puţin” şi de care am putut să ne bucurăm cu toţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Culorile Bucovinei” pe simeze rădăuţene.
 Vizualizări articol: 1021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Culorile Bucovinei” pe simeze rădăuţene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei